Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam problem. Mam na serwerze joomle. Wszystko działa ok, oprócz praw do plików oraz katalogów. Nawet jeśli zrobię wszystko ekstremalnie na 777, dostęp z konsoli jest oczywiście bezproblemowy dla wszystkich, to już z poziomu admina przez przeglądarkę nie mogę zmienić nic w konfiguracji, nie mogę zainstalować żadnego modułu, a jak sprawdzam w pomocy w informacji na temat praw do katalogów, wszędzie mam info: "Niezapisywalny".
Czy ktoś już miał podobny problem?
Taki skrypt:
#!/bin/bash find . -type d -exec chmod 755 '{}' \; find . -type f -iname '*.php' -exec chmod 755 '{}' \; find . -type f -iname '*.js' -exec chmod 644 '{}' \; find . -type f -iname '*.jpg' -exec chmod 644 '{}' \; find . -type f -iname '*.gif' -exec chmod 644 '{}' \; find . -type f -iname '*.png' -exec chmod 644 '{}' \; find . -type f -iname '*.pdf' -exec chmod 644 '{}' \; find . -type f -iname '*.cgi' -exec chmod 755 '{}' \; find . -type d -iname 'tmp' -exec chmod 777 '{}' \; find . -type d -iname 'cache' -exec chmod 777 '{}' \;
Przetestowany na joomli 1.5.19 (nginx) - działa ok. ;)
Jakby coś nie działało zdalnie, - możesz w pierwszej linni dać 777 na foldery.
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2010-09-29 16:51:00)
yo, yo, działa; dzięki wielkie