Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Chodzi o tenże tekst: http://dug.net.pl/tekst/116/flash_na_64bitowych_systemach/
Po pierwsze i najważniejsze — instrukcję jak zainstalować starą, zawierającą poważne błędy bezpieczeństwa (nawet bez zająknięcia o tym, w końcu jak ktoś lubi spacery po polu minowym, to śmiało, ale należy ostrzec innych) wersję oprogramowania uważam za szkodliwą.
Po drugie: po co zatrudniać aliena i RPM? Wszak dla tych co chcą się trochę rozerwać Adobe zostawiło tar.gz dziurawej wersji Flasha na serwerze.
Arn był pierwszy na CB ;)
Kurczaki, ja myślałem, że ktoś teksty weryfikuje merytorycznie...
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2010-07-28 15:33:34)
Tu na dole jest dobra instrukcja. Ostatnio z niej korzystałem. Czytałem, że chwilowo Adobe zawiesiło projekt 64 bitowego Flasha dla Linuxa.
Ostatnio edytowany przez marg1 (2010-07-28 16:02:19)
ippo76 napisał(-a):
Byle kto nie może dodać tekstów, wyłącznie osoby — wydawałoby się — bardziej doświadczone.
Każdy dodawany tekst oczywiście jest czytany czy nie zawiera głupot, przynajmniej przeze mnie. A że dopiero dziś mam internet, to dopiero dziś podnoszę larum.
marg1 napisał(-a):
Tu na dole jest dobra instrukcja.
I takie coś bym wolał. Obecna „porada”... no, może napiszę tylko, że bez parafrazy „Ave Flash, morituri te solutant” nie wygląda dobrze.
Ostatnio edytowany przez azhag (2010-07-28 16:06:39)
Chciałem zapytać dlaczego nie można dodawać komentarzy pod artykułami właśnie w tej sprawie :) Sam po nie długim namyśle zdecydowałem się na ndiswrappera i nie żałuje, najnowsza wersja, 10.1 działa zdecydowanie lepiej, bez problemu teraz mogę oglądać filmiki 320p przy 1680x1050 na pdc 2180 @2.0Ghz
Bo później będzie jakiś Art jak coś zrobić i pod nim kupę głupich komentarzy o tym, że komuś ta porada nie działa - takie coś to deprecjonuje, to lepiej dyskutować na forum i na bieżąco poprawiać...
To lepiej żeby powiedzmy było: "Dyskusja na temat faq na forum w tym wątku"
Ostatnio edytowany przez marg1 (2010-07-28 16:17:58)
To lepiej żeby powiedzmy było: "Dyskusja na temat faq na forum w tym wątku"
Dobry pomysł
ippo76 napisał(-a):
(...)
Również Ty masz dostęp do tych zbiorów, więc dlaczego nie zgłosiłeś poprawki ? Lepiej i łatwiej jest krytykować ;)
Ostatnio edytowany przez kodzik (2010-07-28 21:02:30)
Nie gadaj głupot, bo jesteś lepszy ode mnie ;)
A ta instrukcja nie była najgorsza z tym, że jak azhag powiedział, nie trzeba było wykorzystywać rpm-a, bo jest dostępny jakiś flash bez ceregieli :)
Chociaż i tak nie ma potrzeby już takiego kopiowania plików, bo jest lepsza instrukcja tam, gdzie podałem.
Napisałem poradnik wykorzystujący rpm'a i pakiet alien, gdyż z niewiadomych mi przyczyn kopiowanie pliku z tar.gz nie działało u mnie. I do tej pory nie mam pojęcia dlaczego. Z resztą tekst został usunięty i porada czeka na napisanie przez kogoś bardziej kompetentnego.
Odpaliłem dzisiaj Debiana i przypomniało mi się, że przecież nie mam na nim flasha...
amidala:/# aptitude install flashplayer-mozilla Następujące NOWE pakiety zostaną zainstalowane: flashplayer-mozilla ia32-libs-libcurl3{a} ia32-libs-libidn11{a} ia32-libs-libnspr4{a} ia32-libs-libnss3{a} ia32-libs-libssh2{a} libcurl3{a} libssh2-1{a} nspluginwrapper{a} Następujące pakiety POLECANE przez inne NIE zostaną zainstalowane: gsfonts-x11 0 pakietów aktualizowanych, 9 instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nie aktualizowanych. Do pobrania 6489kB archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 16,4MB. Kontynuować? [T/n/?] ... Konfigurowanie flashplayer-mozilla (2:10.1.53.64-0.0) ...
... to tyle w sumie ;)