Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Próbowałem wgrać ten pakiecik http://packages.ubuntu.com/lucid/kmozillahelper . Jednak wywalał problemy z zależnościami - w Debianie nie ma Firefox... więc myśle sobie myślę i wpadam na pomysł ściągnięcia zdebianizowanych źródeł(1,2,3) oraz zmiany w pliku debian/control firefox na iceweasel. Wszystko było super, pakiet się skompilował (dpkg-source -x *.dsc; dpkg-buildpackage -rfakeroot) i zainstalował. Jednak niestety nie działał jak powinien ;(, nie działał w ogóle. Dla testów dodałem repozytorium ubuntu-mozilla-security/ppa zainstalowałem i uruchomiłem firefoksa. Kmozillahelper od razu zadziałał jak powinien. Nie mam pojęcia jak zmusić do działania tego pakietu z iceweaselem, za wszelką pomoc dzięki!
Jeszcze napiszę, po co mi ten pakiet (może jest inne rozwiązanie?). Próbuję zintegrować ktorrenta z iceweaselem, kiedyś miałem ten sam problem i rozwiązałem to instalując desktop-file-utils. Jednak obecnie to rozwiązanie nie działa. W tym poście są dwa screeny: http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=147443#p147443 . Na drugim jest pokazane to, do czego dążę (KTorrent (domyślny)) po kliknięciu na torrent w icewaselu.
Ostatnio edytowany przez k4misiek (2010-07-19 16:13:51)
Opcje -> Opcje* -> karta Aplikacje -> znajdź torrent -> ustaw sobie
?
* - na Windowsie. Na Linuksie może być Edycja -> Preferencje/Opcje
Nie nie, to nie rozwiązanie. Nie będzie wtedy tak jak na screenshocie.
Cały czas będzie "Otwórz za pomocą: [Przeglądaj]" zamiast "Otwórz za pomocą: KTorrent (Domyślny)".
Obecnie mam tak, że mogę zaznaczyć tą pierwszą opcję i kliknąć ok a otworzy się w KTorrencie.
Tylko gdzie odpowiednia informacja na przycisku..... to samo tyczy się archiwów(zip, rar) i otwierania ich w arku.
To że kliknę przeglądaj czy ustawie w preferencje -> aplikacje to nie zmienia faktu, że na przycisku brakuje informacji w czym będzie dany typ pliku otwierany. Dlatego tak zależy mi na integracji iceweasela z kmozillahelper.
Ostatnio edytowany przez k4misiek (2010-07-16 22:56:48)
Strony: 1