Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czy robił ktos taki manewr?Czy to jest bezpieczne?
hmmm mi sie juz zdazyło parenaście razy odłączyć/włączyć monitor podczas pracy komputera i to z włączonym zasilaniem do monitora - co raczej niebezpieczne. Jezeli chcesz to wylacz monitor i podlacz do kompa i wtedy dopiero wlacz monitor - powinno byc 100% bezpieczne ;)
Hmm no ale cięzko zczaić czy monitor jest włączony(przyciskie)bo teraz sie jakos automatycznie wlączaja ja mają zapodawany sygnal czy jakos tak a wlcd to juz w ogole mam czarną magie.A moze na samym końcu do gnizdka sieciowego wpakować.
monitor:
a) wyłączony - nie pobiera prądu i jest całkowicie wyłączony
b) włączony:
- stan czuwania - ograniczenie poboru prądu i czeka na sygnał by przełączyć sie w stan poniżej
- stan pracy - pobiera normalnie prąd i jest całkowicie włączony
a wiec jak wskazuje moja powyższa notka, należy wyłączyć monitor (przyciskiem, lub mneij bezpieczne odrazu z sieci) i wtedy mozesz sie bawic
Moj stary monitor CRT poprostu cale zycie jest w stanie czówania gdy jest podlączony do sieci.Nigdy nie udało mi się go wyłączyć przyciskiem tak aby dioda czówania zgasła.
Pewnie że jest bezpieczne... ja juz odłączałem/podłączałem CRT i LCD dużo razy do PC włączonego i nigdy nic złego się nie stało
a tam ja newt bez wyalczania monitora przyciskiem to robilem, tak samo jak dzwiek od wiezy...
A jak nie wiesz czy jest wyłączony, czy włączony to jest czarny kabel od zasiłki z tyłu, Sru go i gotowe