Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Dla mojego drogiego kolegi :)
a to jest czeska "Praga" - emblemat i reszta
zwróćcie uwagę, że ta maszyna ma już zmianę biegów w podłodze
Ta tatra ryje beret ;) masz więcej autek?
oż fajne .. żem nie wiedzial też bym sie wybrał :) ..fajne
Żeby nie było, że same auta :) - więcej wieczorem, bo wyjeżdżam
skórzany kufer z tyłu jest boski :]
ale praga jest po prostu piękna
Bodzio napisał(-a):
Żeby nie było, że same auta :) - więcej wieczorem, bo wyjeżdżam
http://bodzio.dug.net.pl/retro/p6198187a.jpg
Bodzio: Czy to Jawa czy to sen ? :-) Piękna Octavka, piękne Jawy :-) A tak w ogóle to tego posta napisał posiadacz CZ 175 sport :-) Pozdrowionka!
EDIT:
Octavka w cabrio! Rarytas na skalę światową !
Ostatnio edytowany przez Piotr3ks (2010-06-20 20:12:20)
Przed chwilą wróciłem. Odwoziłem koleżankę do Balic, dałem żonie wydać trochę mamony w Galerii Krakowskiej :) i jestem.
Teraz tak dużo jest BMW. Czarne, smutne limuzyny, kojarzone z mafioso i gangami (za wyjątkiem DUG-a)
poprzeplatam trochę motocyklami - CZ 125 ccm - ja się pojawiłem na świecie dopiero za 5 lat :P
CZ 175 sport to był mój pierwszy i jedyny motor. O pierwszym samochodzie ciut poniżej.
teraz o pierwszym samochodzie. Nie ja, moi rodzice mieli takie autko jak poniżej. Ja miałem dopiero 15 lat, więc mi nie wolno było :P
Jeździło to na niebieską benzynę (kto pamięta ??), a żłopało jak smok.
A teraz taka fot-zagadka, a właściwie samo rozwiązanie. Jak młody byłem, krążyła wieść gminna, ale prawie pewność, że Związek Radziecki ukradł konstrukcję Ził-a, Zis-a, rakiet kosmicznych i wielu, wielu innych rozwiązań technicznych.
No to popatrzcie z czego skopiowano Moskwicza :))
Zapierdoliste:)
Ale jak zobaczylam ten skórzany kufer z tyłu jednego z aut, to pomyślałam, że Ci Czesi to muszą być dziwni, że nie boją się w Polsce postawić auta z kufrem na szelki.
taka Jave 250 czerwona kiedyś miałem ... Ale była do naprawy, a mi sie nie chciało remontować więc sprzedałem
To teraz Fiat. Bardzo u nas popularna marka, ale ten model jest robiony dla wyspiarzy - kierownica z prawej strony. No i kufer. Podobał się skórzany ? to teraz z wikliny :)
Przerywnik motocyklowy :)
fajne naprawdę :) jedyne czego żałować można to że zdjecia jak to drugie czy ostatnie z ostatniego posta nie ma bardziej rozmytego szkła .. daleko taszkania nie Miałeś cza było zabrać jeszcze sigmę 30'tkę ;) .. a te zdjęcia prezentujące samochoody w całej krasie .. bomba :)
Tyle na dziś :)
Dokładnie takim łazikiem jak ten wożono mnie po Bieszczadach jak malutki byłem.
Rumi napisał(-a):
fajne naprawdę :) jedyne czego żałować można to że zdjecia jak to drugie czy ostatnie z ostatniego posta nie ma bardziej rozmytego szkła .. daleko taszkania nie Miałeś cza było zabrać jeszcze sigmę 30'tkę ;) .. a te zdjęcia prezentujące samochoody w całej krasie .. bomba :)
tak,masz 100 % racji, ale zawsze jest jakieś ale :)
złapałem aparat z założonym 14-54 i pognałem. Bałem się, że szybko znikną. I faktycznie, po krótkim czasie rozdali dyplomy, puchary i pojechali do Krynicy.
Prawie wszystko robiłem na 2,8. Był jeszcze jeden problem - jak wiesz ludziki się plątali i nie było za bardzo miejsca aby zrobić zdjęcie bez humanoida. Przy 30-ce było by jeszcze gorzej.
Bodzio Ta zielona kupa blachy to co to za autko ??
Zmęczony jestem i nie chce mi się pisać, a szkoda bo warto :( Więc dzisiaj bez komentarza.
Jak zwykle, przerywnik motocyklowy :)
Dzisiaj będą całe autka, bez szczegółów - tandeta :)
i jak zwykle na zakończenie - motorek. Ale dziś Panonia. Miodzio, sąsiad miał taką.
Chcę pokazać wszystkie ciekawsze jakie przyjechały :) - więc jeszcze trochę. Jutro końcówka, a w sobotę jakieś takie detale :)
rarytas, wybaczcie za tę dupę w tle, ale nie chciała się usunąć - kazała się wypchać :(
Ta czarna TATRA (nr rej. LM-137AZ) ma ciekawostkę w sobie ;) Silnik V8 umieszczony z tyłu. Fajne furki ;)