Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Biedronka jak biedronka, ale drugie i trzecie, zwłaszcza drugie - fajne
dzięki, zdjęcia sprzed 2 tygodni, właśnie przeglądałem i coś mnie naszło aby tutaj wrzucić.
To ja wam wrzucę ze wczoraj. Trafiła się okazja że miałam konie same, bez jeźdzców. To akurat Rosa, ładny koń ale ja się jej boję bo żarłoczna, i jeździć na niej za chiny nie będę. (Palca odgryźć potrafi, w tyłku też zatopi zęby)
Przepraszam, że tak zadem.
Ostatnio edytowany przez Trin (2010-06-06 08:54:27)
beetls szkoda że 3 ucięte skrzydło i ogonek, ale ciekawe. Wiedzę, że canon a jakie szkiełko?
Ostatnio edytowany przez rafaloo (2010-06-06 16:00:32)
Obstawiam tamrona 180/3.5 bo i Sigma 180/3.5 orac Canon L 180/3.5 sa cholernie drogie, a moze ... :>
Króciutki przegląd z dzisiejszego wypadu do lasu:
Dla nas to tylko kupa, lecz dla nich - to jak wygrana w totolotka...
Żabka:
Tryton czyli traszka:
...czyli traszki
...wg gps przeszliśmy ponad 13 km, pies zastrajkował..
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2010-06-06 22:32:15)
Przestaw troszkę balans bieli in + Dla mnie zdjęcia troszkę za zimne. I jeszcze jedno - ludziom i zwierzynie nie obcinaj kończyn :)
Bodzio napisał(-a):
..ludziom i zwierzynie nie obcinaj kończyn :)
ee nie ucioł.. podrównał do ogona :D
większość jest takich i bez amputacji .. sie robi sie patrzy :P
Bo my zołzy jesteśmy :) i też nic nie umiemy :)
rafaloo, sorry, że dopiero teraz odpowiadam. Tutaj akurat tylko "okrojona" ważka, ale udało mi się zrobić również całą i to z różnych ujęć. A obiektyw to Sigma 180 F3.5 EX MACRO HSM. Marzył mi się Canon, ale cholernie drogi.
Ostatnio edytowany przez beetls (2010-06-06 23:45:38)
jak by ta sigma była tania :P
No cóż, może ta Sigma najtańsza nie była, ale 3 lata temu gdy ją kupowałem, różnica do Canona była znacząca.
Cosik napisał(-a):
a ja mam coś takiego, byłem na spacerze i pstrynąłem fotke :P zachód słońca nad beskidami (foto telefonem :P)
hmmm, mogłem poczekać aż niebo będzie kolorowe ;/
tak chciałem doradzić filtr połówkowy szary, ale jak zobaczyłem że to telefon... :)
Ale ta Sigma 180 to naprawde fajny kawał szkła. Canon ma bardzo interesujacy sloik 100mm macro.
Zchciałem dodać że jestem prekursorem fotografii komórkowej :P
co do zalewania http://wiadomosci.onet.pl/2180558,11,dramatyczna_de … icy,item.html
Jak zobaczycie na filmiku sklep "Bogumił" to jakieś 50m od mojego bloku. Zaraz za Bogumiłem blok z rusztowaniem na krótkiej ścianie (takie niebieskie brezenty zwisające) to właśnie mój blok...
winnetou napisał(-a):
....
Jak zobaczycie na filmiku sklep "Bogumił" to jakieś 50m od mojego bloku. Zaraz za Bogumiłem blok z rusztowaniem na krótkiej ścianie (takie niebieskie brezenty zwisające) to właśnie mój blok...
Off top:
Kurde chłopie, ja rozumiem, że sytuacja jest dramatyczna ale podałeś w internecie swój dokładny adres i to niemal otwartym tekstem... Chciałem poszukać Twojego pokoju, ale google maps nie ma zbliżeń na Twoją dzielnię ;)
Był kilka lat temu w "Wyborczej" taki artykuł, napisany na fali przestępstw - sprawcy typowali ofiary na zasadzie wywiadu w internecie (szantażowano bogatych ukrytych gejów, co to żona, dzieci, pan mecenas, pan doktor itepe, a na weekendy szukał chłopca). I pismacy poszli tym tropem - namierzyli jakiegoś gościa z forum dla ciepłych chłopców, przeszukali kilkaset forów o różnej "cywilnej" tematyce i udało im się ustalić, gdzie mieszka, że ma trochę pieniędzy (bawił się na giełdzie) :) Potem go odwiedzili, powiedzieli co i jak ale on się nie przejął, no trochę się zdziwił, że tyle o nim wiedzą ;)
Ja absolutnie niczego nie sugeruję ;) ale strasznie (za)dużo informacji o sobie zostawiamy w sieci....
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2010-06-09 09:12:35)
Ippo jakbym nie chciał to bym nie podawal - oj tam straszne rzeczy ;] poza tym ktos co choc troche madrzejszy i tak by dopadl moje dane i tak - chocby po glupim mailu ;]