Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Gdzieś tam w Ciechocinku w parku ....
Powered by Sony Ericsson
Bodzio napisał(-a):
ogon ucięty :(
wersja z ogonem też jest :D . Tylko pierwsza wersja posiada niespotykane spojrzenie :) ptaka
Powered by SE :D
Wytnij glowe dodaj do drugiego, albo odwrotnie czyli wytnij du...pupe i wklej gdzie trzeba :P
ok na reszcie sie udało wczoraj dzięki w miare dobrej pogodzie przetestować i zapoznać sie lepiej z samyangiem .. wiem ze 3-4 i 6-7 są podobne wręcz bliźniacze kadry ale jakoś nie umiem wybrać między nimi tego lepszego :]
1
2
3
4
5
6
7
nOO nOO nOO comment.
Rumi wymiata.
stare kawalerskie czasy sie przypomnialy - sie lezka w oku kreci, powiem jeszcze tylko ze za moich czasow lustrznka to byl niezly wabik na plec piekna.
Ostatnio edytowany przez pink (2010-05-26 21:37:24)
a moje kolezanki unikaja jak ognia fotografowania się ....
Yampress napisał(-a):
może to wina SE :D .. wydaje mi się że każda pani lubi sie fotografować jak w efekcie wygląda korzystnie.
Bodzio robale robalami ale może kiedyś razem coś portretowo w plenerze poszalejemy ;) ..szkoda by sigmy 30 f1,4 pod kontem portretów nie wykorzystać :)
Ostatnio edytowany przez Rumi (2010-05-26 22:51:37)
Co do S 30/1,4 to masz rację. Co do modelu tomoże Twoja dziewczyna się mi udostępni :P (powiedz jej że stary jestem i nie groźny)
Jeszcze pytanie czy po ryju od mojej nie dostanę za przestawanie z młódkami
Bodzio napisał(-a):
Co do S 30/1,4 to masz rację. Co do modelu tomoże Twoja dziewczyna się mi udostępni :P ..
no właśnie o tym myślałem zeby jaką lejdi skombinować a co do Marty to ją próbuje z modelki na fotografa przerobić przy tych portretach się bawiła e-510 + zd50 nie wiem co jej wyszło bo na razie ma egzaminy i rawy spokojnie czekają na obróbkę ..jak mi się ją uda zarazić fotografią to 510 nie będzie się kurzyć :)
Rumi napisał(-a):
Yampress napisał(-a):
może to wina SE :D .. wydaje mi się że każda pani lubi sie fotografować jak w efekcie wygląda korzystnie.
SE tylko krajobrazy.. żadnych foto lepszych tzn. portretowych :) Jakoś się boją że źle wyjdą na zdjęciach.. Takie podejście ciężko przełamać, bo te które pozwoliły się fotografować są zadowolone :D
Bodzio, używasz czegoś specjalnego do robali? Mógłbyś coś polecić o korzystnym stosunku cena/możliwości (żeby podeszło pod canona?
pod canona to stosunkowo tanie masz tamrona 90/2,8 używany około 1k a nowe -> Klik
Ostatnio edytowany przez Rumi (2010-05-27 12:29:09)
ippo76 napisał(-a):
Bodzio, używasz czegoś specjalnego do robali? Mógłbyś coś polecić o korzystnym stosunku cena/możliwości (żeby podeszło pod canona?
Pod Olympusa i E-30 mam niestety drogi sprzęt - Sigma 150/2,8. Aktualnie kosztuje prawie równe 3000,-
Pod Canona to Ci powiem za jakiś czas jak 7D kupię, bo na to się napaliłem :)
-------------edit-----------------
czasami makro robię zwykłym starym Heliosem 58/2,0 z mocowaniem M42, który kupiłem za 17 zł. Do tego pierścienie pośrednie - 3 szt różnej grubości / długości za 30 zł + przejściówka z M42 -> 4/3 za 50 zł. Takim zestawem można śmigać, tym bardziej że na E-30 jest podgląd i ostrzenie na ekranie (nie tylko wizjer). Ten zestawik spokojnie pod każdego Canona podejdzie. Tylko przejściówka na EOS-a potrzebna.
w zupełności wystarczy popatrz na ten temat i zdjecia w nim z canonem 350d + właśnie ten tamron http://canon-board.info/showthread.php?t=48715& … =tamron+macro
Dziadek. Powiem Ci. A co. Nie obrazisz się- wiem.
Nie lubię już Twoich zdjęć.
Same robaczyska.
Jakbym taką poczwarę zobaczyła obok mnie, na żywo lub nie daj boże- na sobie to by mnie było słychać w promieniu 15 km. Trzęsie mnie od samego patrzenia. Jakieś pajęczyska, brr.
Maj jest. Sypnij jakimiś kwiatkami.
Tak zboczę z tematu, te paskudztwa wpadają nawet za dekolt. :/
Ja wiem że robaczki też są potrzebne, i mogą sobie żyć gdzieś obok mnie, bylebym ich nie widziała.
Nie mam nic do robaczków, o ile są ładne i kolorowe. Motylki jakieś, gąsienice czy coś. Pszczółki ewentualnie.
A zdjęcie 7 to już w ogóle...panicznie boję się pająków.
Ostatnio edytowany przez Trin (2010-05-27 14:19:45)
Trin narzekasz, zdziwniasz i panikujesz. To jest przecież piękne zwierzątko (znalezione gdzieś na necie):
A to winnetou xD
Ostatnio edytowany przez winnetou (2011-03-20 19:07:38)
ippo76 Bluźnisz!! Takiego słodkiego stworzonka się nie je! Prędzej bym babie rękę odgryzł jak uszkodził takiego przystojniaka ;] :P
ippo mendo jedna nie chodziło o smak tylko o wygląd - toż to jest urocze i kochane!