Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
To różnie. Miałem białego stofena, ale mi pękł. Dlatego na razie stosuję ten wbudowany rozpraszacz. Mam w planie zakup malutkiego softboxa - do robaczków jak znalazł. No i oczywiście obróbka w programie -światła i cienie, czerń i biel.
Ale Rumi jest lepszy w te klocki, a na dokładkę wykleił sobie z pizzy taki fajowy dyfuzor. Jak będzie patrzył w innym kierunku to mu chyba ukradnę :P
Z dzisiaj to mi się podoba. Troszkę żałuję dolnego listka, ale wiatr akurat dmuchnął :)
ale szydzi :P .. nie z pizzy ino z pudełka po pizzy bo mieli wyklejoną wnętrze pudełka folią i raz ze taniej wyszło bo jedno pudełko to 50 gr (a zużyłem dwa) a dwa ze samemu kleić folję aluminiową z tekturą to pewnie koszmar ;P .. przykłady zdjęć z dyfuzorem (dwa ostatnio dodane), więcej było ze 2 strony temu
Eee folie trzeba umiec kleic ;]
Pokazałbyś jak ta konstrukcja wygląda.
tylko komu by sie chciało babrać z klejeniem tego :P .. już samo dopasowanie wymiarowanie to sporo pracy
pokażę z wieczora jak czas znajdę :P
Rumi napisał(-a):
tylko komu by sie chciało babrać z klejeniem tego :P .. już samo dopasowanie wymiarowanie to sporo pracy
pokażę z wieczora jak czas znajdę :P
i samyanga 85 też pokaż. i foty z samyanga - może być nawet puszka piwa jak modelki nie ma :P
no tak planowałem z wieczora jakąś figurkę strzelić .. piwa już nie pijam :P
Niestety obiektyw, który robi mi takie ładne mazy jedzie do serwisu.
dlugo nic nie wstawialem, wiec troszke styczniowych fotek :]
[1]
[2]
[3]
[4]
ok pierwsze przykładowe samyangiem..
1.
2.
3. ostrzenie na napis
4.
5.
wszystkie na f1,4 bo po to je nabyłem :P .. wykonanie samego obiektywy jak w teście na forum canona dawałem linka ze 2 strony temu .. z wizjerem e-30 dobrze sie ostrzy co mnie niezmiernie cieszy bo tego sie bałem jako że nie ma na necie zadnej opini co do tego :) .. wszystkie zdjęcia to pełne klatki zmniejszone i lekko podostrzone wszystko w programie olympus master 2
Rumi - 1,4 to mała GO. Ostrzyłeś z ręki, czy statyw ?
mała bo ma być mala to szkło portretowe wkońcu :)
2 i 3 ze statywu reszta z ręki
cały czas się zastanawiam... poniżej z sigmy 30, robione na 1,4 z ręki. Wiem, wiem - trochę szerokie jest, ale ładnie rozmywa. Nie chciałem błyskać, więc to robione na ISO 800
a niżej z Heliosa 58, robione na 2,8 z ręki, ISO 1000. Różnica klasy między obiektywami widoczna na oko.
Bardzo mocno zastanawiam się nad sigmą 50/1,4
tak ładnie rozmyte ale jak byś stanął dalej to juz byś tak nie rozmył .. tak jak pisałem przy zd50 ze ładnei rozmywa ale do max połowy postaci bym chciał rozmyć ładnei tło mieszcząc w kadrze całą postać przez co stanął dalej od obiektu na którym ostrzysz to juz nie to samo .. po to właśnie te 85 mm z f1,4 :D
Bodzio wyklepał se dyfuzor makro ? :D .. podoba mnie sie nawet bardzo :)
a nie próbowałeś jeszcze całego kwiata zmieścić bądz zrobić z niego taką kreskę bez czubka i dołu ?
trudno to ułapać, to jest rosiczka, ze 200 gałązek w doniczce, i każda wielkości połowy zapałki.
A co do drugiego pytania - nie próbowałem, ale ten czubek mi się podoba :)
właśnei o coś takiego mi chodziło :D .. tylko jakościowo wcześniejsze lepsze chyba za duże kadrowanie przy drugim i za mocne ostrzenie ale też fajnie wygląda :)
to jeszcze inna wariacja tego samego tematu - inne tło
nuuuuuda zaczynam tesknic za yampresem i jego sony
pink napisał(-a):
nuuuuuda zaczynam tesknic za yampresem i jego sony
:)
nuuda, znowu roślinki :( - jabłonka, która rodzi jabłuszka żółte, wielkości wiśni. Taki krzew ozdobny.
dał bym mocniej lampą i mniejsze iso ;)