Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Szukam aplikacji do wielokrotnego odtwarzania fragmentu pliku mp3.
Najlepiej o funkcji podobnej do - zaznaczam początek od np 20 sekundy i koniec np 56 sekunda i zaznaczony fragment jest wielokrotnie odtwarzany.
Funkcja podobna jest w aplikacji Audacity, ale zadowoli mnie prostszy odtwarzacz.
Funkcję skoku do przodu i tyłu nagrania posiada VLC ale nie tego szukam.
Jest pod Linuksem aplikacja spełniająca moje wygórowane wymagania?
Pozdrowienia
mplayer -ss 20 -endpos 36 -loop 0 ~/plik.wtv
Chyba że to klikalne ma być, to zapomniałeś napisać explicite.
Dzięki polecenie działa OK.
Mimo wszystko wolałbym używać z graficznym interfejsem, ze względu na wygodę.
pozdrowienia
Zawsze możesz sobie napisać prosty skrypt któremu jako pierwszy argument podasz czas rozpoczęcia, jako drugi — czas zakończenia, a jako trzeci — nazwę pliku. Wtedy on się zajmie wszystkimi obliczeniami (do argumentu endpos trzeba doliczyć wartość argumentu ss, aby uzyskać realny czas zakończenia odtwarzania) i będziesz miał prosto.
Ale co kto woli. Być może ktoś zasugeruje odpowiedź bardziej odpowiadającą Twoim oczekiwaniom.
A żebym to ja umiał pisać skrypty to bym był programistą.
Ale może jeszcze ktoś podrzuci inną sugestię.
Potrzebuję programik do nauki zwrotów i fraz obcego języka i graficzny byłby bardziej wygodny.
Po prostu odtwarzam plik, zaznaczam fragment, odsłuchuję go kilkakrotnie i idę dalej do następnego zwrotu lub frazy. Chodzi mi o szybkość i wygodę.
Pozdrowienia
Jak długo żyję jeszcze nie uruchamiałem aplikacji pod Wine.
Niedawno spróbowałem (zachęcili mnie), lecz niestety trzy gry i ani jednej nie mogłem odpalić.
Zrażony jestem.
A poza tym po co uruchamiać pod Linuksem aplikacje Windows i do tego trial?
Aplikacja o której wspomniałeś jest podobna do Audacity, którą wymieniłem w #1 poście.
Ale dzięki za chęć pomocy.
Pozdrowienia
niestety bez automatycznego zawiniecia ale mozesz uzyc zakladek vlc ...
bercik napisał(-a):
niestety bez automatycznego zawiniecia ale mozesz uzyc zakladek vlc ...
Funkcję skoku znam, nie jest precyzyjna, ale co masz na myśli z zakładkami to nie bardzo łapię.
Pozdrowienia
EDYTKA:
Funkcji zakładek w vlc nie mogłem rozgryźć i pozostał mi Audacity powoli się do niego przyzwyczajam. Mocno rozbudowany i ma wymagane funkcje i znacznie więcej niż potrzebuję, ale działa dobrze.
Pozdrowienia
Ostatnio edytowany przez DadaD (2010-04-15 22:36:06)