Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
mam pytanko, mam w firmie laptopa z win7, chciałbym jednak używac zwirtualizowanego Debianka na Windzie,
który polecicie soft? Na Debiania korzystałem z virtualboxa, mógłby być tylko czy mogę go używac w firmie?
Z tego co mi wiadomo to VBoxa możesz śmiało używac (sam pod windą z niego korzystam). Czy są jakieś przeciwwskazania do firmowego użytkowania pasuje rzucić okiem do licencji - przyznaje nigdy nie czytam chyba że jest mi to niezbędne :P Z darmowych to jeszcze qemu jest pod winzgrozę, vmware player - AFAIR radzi sobie z vmami VBoxa. To tyle z pamięci i na szybko
Z tego co mi wiadomo to jeszcze: vmware-server też darmowy, Virtual pc od MS chyba również.
virtualbox -> bo przenośny, używam pod linuxem debiankiem i freebsd, no i wiadomo na windows też jest. Więc gdzie człowiek nie ruszy to może wirtualke idpalić
VirtualPC chyba nie nie umie uruchomić Linuksa.
zyga napisał(-a):
korzystałem z virtualboxa, mógłby być tylko czy mogę go używac w firmie?
Wersja OSE jak najbardziej wszedzie mozna, wersja od Sun/Oracle juz tylko do celow prywatnych.
dziekuje :)
tylko z tego co sie orientuje to ose wersja jest tylko na linuxa? a ja dostalem lapka juz z 7mka i chcialem na tym postawic sobie debianka.
I pytanie czy takie dzialanie to dzialanie komercyjne?
Ostatnio edytowany przez zyga (2010-04-04 00:37:28)