Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
1.Router firmy DrayTek Vigor 2700 - stały adres zew. IP 77.252.233.98
Przekierowanie portów na routerze z 80 i 8080 na IP wew.serwera 192.168.1.7
2.Mam postawiony serwer na Debian 5.0.3
3.Apache 2.2.
Konfiguracja Apacha:
a) pliczek "apach2.conf" - ustawienia fabryczne (czyli wszelkie dowiązania do n/w etc.)
b) w katalogu /etc/apache2/sites-available dwa pliki:
- "default" - ustawienia fabryczne, tylko dla mojej strony:
<VirtualHost *:80> ServerName minet.com.pl ServerAlias www.minet.com.pl DocumentRoot /var/wwwap/www1/ </VirtualHost>
- "remex-meble.com.pl"
<VirtualHost *:80> ServerName remex-meble.com.pl ServerAlias www.remex-meble.com.pl DocumentRoot /var/wwwap/www2/ </VirtualHost>
c) w katalogu /etc/apache2/httpd.conf - oryginalnie pusty
d) w katalogu /etc/apache2/ports.conf (oryginalny, nie modyfikowany)
NameVirtualHost *:80 Listen 80
----------------------------------------------------
w AZ.PL wykupiłem dwie domeny:
1. minet.com.pl
2. remex-meble.com.pl
konfiguracja domen:
przekierowanie na moje IP czyli 77.252.233.98
I teraz problem:
Za nic w świecie nie działa mi domena remex-meble.com.pl.
Jak wpisze w przeglądarke remex-meble.com.pl, minet.com.pl, czy IP 77.252.233.98 to zawsze wyświetla się tylko i wyłącznie pierwszy vhost czyli ten z pliku "default". Jak oczywiście wyczyszce pliczek "default" to wtedy co bym nie wpisał będzie się wyświetlać strona skonfugurowana w pliku "remex-meble.com.pl".
Gdzie jest błąd, lub co nie zostało skonfigurowane aby działały wszystkie VirtualHost'y ?
Tylko nie odsyłajcie mnie na strony typu google, bo przeglądam je już trzeci dzień i czasem są tam takie ...'dury, że szkoda słów.
lokalny DNS pomoże :), albo puść porty 53 UDP
Strony: 1