Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Po aktualizacji systemu i zwieszce aptitude-gtk (nie w trakcie instalacji) wyskakuje mi okno zaraz po zalogowaniu.
Jak kliknę ok to wywala mi Xy..., jak oleję pracuję dalej, ale niezbyt mi się to podoba. Aktualizacja nic nie dała ponowna. Dzięki...
Twoja sesja trwała krócej niż 10 sekund. Jeśli nie było to związane z własnoręcznym wylogowaniem się, może oznaczać problem z instalacją lub brak przestrzeni dyskowej. Spróbuj się zalogować przy użyciu jednej z sesji awaryjnych i sprawdź, czy możesz naprawić problem.
Miejsca w "/" jest sporo.
no i ~/.xsession-errors
/etc/gdm/Xsession: Beginning session setup...
keytouchd: Plugin directory '/home/iwo/.keytouch2/plugins' does not exist. This program will continue without loading the plugins in this directory.
/usr/bin/keytouchd-launch: line 38: 1984 Naruszenie ochrony pamięci $SESSION
Ostatnio edytowany przez iwo (2010-03-25 22:32:44)
a możecie mi powiedzieć, tylko co to robi i czy jest ryzyko, że mi się coś skopie po tym z linka wyżej?
Mam ważną pracę do zrobienia i jest to mój jedyny komputer, bez napędu i szans na reinstalkę...
chmod 1777 /tmp
Widzi mi się, iż powinno być:
chmod 777 /tmp
przyznaje wszystkim prawa odczytu zapisu i wykonania dla folderu /tmp
Katastrofy to to na pewno nie spowoduje :)
chmod 1777 /tmp
poza pełnymi prawami do trempa dla każdego ustawia jeszcze tak zwany bit lepkości
To mnie zszokowało teraz ;) ale ok, chyba rozumiem, co to oznacza.