Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Dostałem zlecenie od szefa aby postawić serwer DNS z konfiguracją ze starego DNS. Jestem w tym temacie zielony. Dostałem dwie wskazówki od szefa, 1. Spróbować umieścić pliki z konfiguracją stref w Ram-ie ( nie udało mi się znaleść informacji na temat takiej konfigruacji Bind9, mam wrażenie ze to "ślepy tor") 2. Czy na jednej fizycznej maszynie z dwoma interfejsami sieciowymi można zastosować do obsługi zapytań Load Balancing ?
Jeśli masz serwer z kilkoma rdzeniami to zwieksz ilość procesów
Jesli logujesz to co robi bind to wes z tego zrezygnuj bo to go spowalnia
Zapis w ramie nie ma sensu
Przejzyj logi serwera zobacz na jego obciazenie oraz ilosc polaczen itp bo moze przyczyna "wolnego" dzialania binda nie lezy po stronie demona
Zapomniałem napisać że jednym z powodów z których muszę dokonać tej instalacji jest fakt że Bind nie zapisywał od początku swojego "istnienia" w logach żadnych informacji pomimo że logowanie jest skonfigurowane. Dziękuje za informację.
Ostatnio edytowany przez czater (2010-03-26 13:04:50)