Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
# dpkg -r --force-remove-reinstreq epiphany-browser-data (Odczytywanie bazy danych ... 100586 plików i katalogów obecnie zainstalowanych.) Usuwanie epiphany-browser-data ... /usr/share/gconf/schemas/epiphany-lockdown.schemas:2565: parser error : Input is not proper UTF-8, indicate encoding ! Bytes: 0xE0 0xD8 0xB1 0x3C �داختن قابلیت کاربر برای ویرایش نوارهای ابആ ^ /usr/share/gconf/schemas/epiphany.schemas:2142: parser error : EntityRef: expecting ';' çinçe), "tr" (türkçe), "x-unicode" (başga diller), &qpa ^ /usr/share/gconf/schemas/epiphany.schemas:2142: parser error : PCDATA invalid Char value 4 çinçe), "tr" (türkçe), "x-unicode" (başga diller), &qpa ^ /usr/share/gconf/schemas/epiphany.schemas:2142: parser error : PCDATA invalid Char value 1 �inçe), "tr" (türkçe), "x-unicode" (başga diller), &qpa ^ /usr/share/gconf/schemas/epiphany.schemas:2142: parser error : Input is not proper UTF-8, indicate encoding ! Bytes: 0xF8 0x25 0x27 0x41 inçe), "tr" (türkçe), "x-unicode" (başga diller), &qpa ^ dpkg: błąd przetwarzania epiphany-browser-data (--remove): podproces zainstalowany skrypt pre-removal zwrócił kod błędu 1 Wystąpiły błędy podczas przetwarzania: epiphany-browser-data
Co z tym zrobić?
System na bieżąco aktualizowany z:
deb http://ftp.pl.debian.org/debian/ testing main contrib non-free
Ostatnio edytowany przez jurgen (2010-03-28 12:50:34)
Ktoś musi zapytać... zatem pytam: O co chodzi z tym perskim?
według google to perski => http://translate.google.com/?hl=pl#auto|pl|%D8%AF%D … 0%D8%A7%D8%A8
ArnVaker napisał(-a):
Ktoś musi zapytać... zatem pytam: O co chodzi z tym perskim?
Nie mam pojęcia. Usiłowałem zainstalować Epiphany (przeglądarkę) aptem bez żadnej magii.
Alkaida ?
No dobra, to w jaki sposób najsensowniej wywalić paczkę na chama skoro dpkg odmawia współpracy?
Tak średnio na chama, to można spróbować wywalić pliczki danego pakietu w /var/lib/dpkg/info/
Czyli w tym przypadku coś takiego:
rm /var/lib/dpkg/info/epiphany-browser-data.*
Przeinstalować potem pakiet...
ArnVaker co do Twojego sposobu nie jestem przekonany, nie testowałem.
W:
/var/lib/dpkg/status
usunąć wpis odnośnie paczki i przeinstalować. Oczywiście backup pliku wcześniej wykonać.
U mnie to przeważnie pomaga.
Dzięki, skotex i ArnVaker. Jak najbardziej mv od rm rozróżniam. ;-)
Usunąłem po arnvakerowemu - przeszło. I udało się przeinstalować paczkę. To, że nie działa, to chyba inna historia - w Abiwordzie też musiałem symlinkować, bo przy zmianie wersji nie zaskoczył. Pewnie uroki wersji testowych.
$ epiphany epiphany-browser: error while loading shared libraries: libwebkit-1.0.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory $ dpkg -l | grep libweb ii libwebkit-1.0-2 1.1.17-2 Web content engine library for Gtk+ ii libwebkit-1.0-common 1.1.17-2 Web content engine library for Gtk+ - data files $ su Hasło: # ln -s /usr/lib/libwebkit-1.0.so.2.13.0 /usr/lib/libwebkit-1.0.so.2 # exit exit $ epiphany Naruszenie ochrony pamięci
Ale, jak mówiłem, to już chyba inna historia.
Ostatnio edytowany przez jurgen (2010-03-20 11:56:02)
Okazało się, że procesor ma jakąś wadę. Takich źle wypakowanych, pomieszanych i pomylonych plików było znacznie więcej i co jakiś czas się generowały kolejne.
Niestety: wymiana procka i instalacja od nowa, Problem rozwiązany.
Strony: 1