Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Ponieważ samba 3.0.x nieprawidłowo współpracuje z Win7 (nie potrafi zalogować się do domeny) postanowiłem zrobić upgrade.
Wybór padł na pakiet Samby w wersji 3.4.x ponieważ 3.2.x również ma problemy w Win7.
Zainstalowałem pakiet Samby z http://www.backports.org/debian i tu zaczęły się problemy z ACL.
Podczas ustawiania uprawnień zaawansowanych z poziomu Windy w wersji Samby 3.0.x miałem zaznaczoną opcję "Dziedzicz po obiekcie nadrzędnym ....". W wersji 3.4.x ta opcja jest odznaczona. Zaznaczenie jej i naciśnięcie "Zastosuj" powoduje jej odznaczenie.
Konfiguracja Samby w wersji 3.0.x i 3.4.x jest taka sama.
Czy ktoś miał już podobny przypadek ?
--
Pozdrawiam
tak podejrzewam ze wszyscy to maja albo samba to shit albo win7 to shit albo oba. mozna wygooglac jakies porady co do zmiany konfiguracji w rejestrze windows ale probowalem i nic.
Tu akurat samba to shit bo jak przy tej samej konfiguracji może różnie działać. Dodam jeszcze jedną rzecz że uprawnienia ustawiałem pod WinXP a nie pod Win7