Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam.
Zamontowałem pendrive jak to zwykle robiłem , sudo mount /dev/sdb1 /media/kingston , wszedłem w zasoby i niestety przy próbie kopiowanie plików na pendrive , wyskakuje komunikat ze nie mam uprawnien do tej akcji ;/ próbowałem wszystkiego , nadałem uprawnienia 777 dla katalogu /media , niestety nic nie pomaga ;/
Pewnie zamontowałeś z roota a próbujesz skopiować ze zwykłego użytkownika. To normalne, że wyskakuje taki komunikat.
wczesniej jak tak robiłem , to było wszystko ok ? co mam w takim razie zrobic , zamontowac z poziomu zwykłego usera sie nie da ;/
edit: dodałem wpis o pendrive w /etc/fstab i teraz moge montowac z poziomu usera , wszystko działa , ale nadal mnie zastanawia czemu pomimo poprawnego montowania nie mogłem modyfikowac zawartosci pena , wczesniej tak robiłem i wszystko hulało ...
Ostatnio edytowany przez grom120 (2010-01-05 18:51:33)
Odświeżam temat.
Cokolwiek skopiuje na pendriv'a to po wypieciu pliki ktore byly skopiowane znikaja! dlaczego?
Ostatnio edytowany przez vasylek (2010-03-11 21:47:42)
Strzelam: wypinasz go bez odmontowania, więc pliki nie zdążyły się jeszcze fizycznie zapisać na nośniku.
Bo gdyby nie mogły zostać na nim zapisane to pojawiłby się komunikat błędu a Ty by go nam przytoczył, prawda?
Pewnie prawda :)
Zmieniłem na FAT'a i wtedy wpadlem na pomysl aby pena odmontowac, a wtedy plik juz nie parował :) dzieki
Strony: 1