Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
mam podobny problem z kompilacją przebrowadzaną nota bene wg dokumentacji na stronie wiki freeRADIUS-a. oto rezultat po wykonaniu wszystkich kroków i uruchomieniu komendy: fakeroot dpkg-buildpackage -b -uc:
Kod:
dpkg-buildpackage: set CFLAGS to default value: -g -O2 dpkg-buildpackage: set CPPFLAGS to default value: dpkg-buildpackage: set LDFLAGS to default value: dpkg-buildpackage: set FFLAGS to default value: -g -O2 dpkg-buildpackage: set CXXFLAGS to default value: -g -O2 dpkg-buildpackage: source package freeradius dpkg-buildpackage: source version 2.1.8+git dpkg-buildpackage: source changed by Josip Rodin <joy-packages@debian.org> dpkg-buildpackage: host architecture i386 QUILT_PATCHES=debian/patches quilt --quiltrc /dev/null pop -a -R || test $? = 2 debian/rules clean Patch rlm_sql.libs.diff does not remove cleanly (refresh it or enforce with -f) make: *** [unpatch] Error 1 dpkg-buildpackage: failure: debian/rules clean gave error exit status 2
pozdrawiam i dzięki za pomoc
P.S. zródła ściągnąłem z oficjalnej stronki freeradius.org ver 2.1.8
Czytaj co Ci pisze, jedna z łat czysto się nie nakłada.
---edit---
Gdzieś w katalogu debian powinien skrypt zrzucać co mu nie pasuje przy nakładaniu danej łaty.
Ostatnio edytowany przez siarka2107 (2010-03-11 15:28:43)
a możesz rozwinąć myśl - co mam w takim razie z tą łatką zrobić??
1. debian 5.0.4
2. freeradius 2.1.8
3. nie instaluje z paczki bo wyczytałem że później są problemy z autentykacją a MS ActiveDirectory, a tam mam uzytkownikow i kontroler domeny