Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Kto? W jaki sposób?
Są dwa sposoby aby zostać przyjętym do gangu, może o to poprosić:
- każdy zarejestrowany użytkownik o odpowiednio długim stażu — ponad 100 postów, czyli obecnie minimum dwa wirki pod nickiem (ścieżka zwykła); miejcie też na uwadze, że jeżeli to będą głównie posty o niczym, to możemy mimo wszystko odmówić,
- użytkownik, który przygotował tekst (poradę FAQ, artykuł lub wiadomość) na portal (ścieżka szybka),
Kandydat powinien napisać prośbę o przyjęcie w niniejszym wątku.
Po co?
Członkostwo w gangu niesie za sobą pewne profity:
- użytkownik może zmienić swój tytuł na forum (Profil » Personalne)
- użytkownik posiada pełen dostęp na portalu, może:
- zapisywać prywatne notatki (jedynie autor ma do nich dostęp)
- dodawać załączniki (limit wielkości pliku: 1 MiB)
- dodawać teksty (porady FAQ oraz artykuły)
- użytkownik może ubiegać się o konto na serwerze shellowym
- przynależność do grupy nietuzinkowych osobistości ;)
Skąd to się wzięło?
Gang użytkowników Debiana swoją genezę ma na starym polskim forum linuksowym (jego spadkobiercą jest forum linuksowo.pl). Było to forum ogólnolinuksowe, tak dla użytkowników Debiana, Mandrake'a, Fedory, Slackware'a, PLD i innych dystrybucji.
Użytkownicy forum zaczęli się łączyć w nieformalne grupy użytkowników — Gang Debiana, Plemię Ubuntu, etc. Członkowie tego pierwszego z czasem przenieśli się na swoje — powstał portal oraz forum DUG. Tradycja „zwykłych” użytkowników oraz „gangsterów” jest jednak kontynuowana.
(Honor przyjmowania kandydatów w dalszym ciągu pełni Bodzio.)
a co z tymi, ktorzy maja fory ze wzgledu na nick?
zeby nie byc goloslownym zacytuje Ojca Zalozyciela:
a co słyszałeś :D Łupami dzielimy się równo. Janosik dostaje więcej, Murgrabia dostaje w d...ę :)
Musisz jeszcze spoooro postów napisać.
:P
a tak na powaznie to krotki arcik na temat podstaw php juz prawie gotowy, wiec niedlugo oficjalnie poprosze o ten zaszczyt :)
Ostatnio edytowany przez janosik (2010-03-10 11:30:22)
janosik napisał(-a):
a co z tymi, ktorzy maja fory ze wzgledu na nick?
zeby nie byc goloslownym zacytuje Ojca Zalozyciela:a co słyszałeś :D Łupami dzielimy się równo. Janosik dostaje więcej, Murgrabia dostaje w d...ę :)
Musisz jeszcze spoooro postów napisać.:P
a tak na powaznie to krotki arcik na temat podstaw php juz prawie gotowy, wiec niedlugo oficjalnie poprosze o ten zaszczyt :)
A tak nawiązując do w/w postu azhaga, to bez arta aktualnie już możesz. Masz 123 posty i 3 wirki. W maju minie Ci rok stażu na forum, więc nie widzę przeciwwskazań. Ale wolna wola ponad wszystko :)
obiecalem , ze musze zasluzyc , to zasluze :)
art w trakcie produkcji :)
Chcialbym wyrazic chec przynaleznosci do gangu.
Witam
To ja również ładnie proszę o przyjęcie do gangu.
Pozdrawiam
Ja również proszę o członkostwo w DUG :P
siarka2107 napisał(-a):
Ja również proszę o członkostwo w DUG :P
ooo spóźnialski :)
rulezdc chyba przegapiłeś ;)
przegapiłem, poprawiłem... się :)
To ja także poproszę o ten zaszczyt.
sal_i napisał(-a):
To ja także poproszę o ten zaszczyt.
jasne
Napisałem newsa na portal (mam nadzieję że nie ostatniego). Czy wystarczy na przyjęcie do DUG-a? :-)
No to i ja uniżenie proszę o przyjęcie mnie w grono gangsterów.
Obaj Panowie - pozytywnie :)
Się nam gang rozrasta :) Don Bodzio Corleone gromadzi siły by zmieść z powierzchni internetu konkurencję :) Kiedy jakiś (mini)zlot ??:>
Podziękował :-)
winnetou napisał(-a):
Się nam gang rozrasta :) Don Bodzio Corleone gromadzi siły by zmieść z powierzchni internetu konkurencję :) Kiedy jakiś (mini)zlot ??:>
Dla Ciebie zawsze, masz bliziuteńko :) - a tak naprawdę to pewnie jak się ciut cieplej zrobi
Witam
Proszę o przyjęcie do gangu.
A będziesz się udzielał ?? bo 103 posty od sierpnia 2008 to trochę mało :(
Nie wiem czy tym razem dam rade odwiedzic dugowe strone Polski, ale kto wie...
Tak Bodzio będę się udzielał.