Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
co myslisz na temat zorganizowania DUG-party - to mowi samo za siebie ;)
na glosowanie daje wam 2 tygodnie
potem sostanie rozslany tak zwany spam (korespondencja masowa ;) do uzytkownikow tego forum co dalej z dug party...
Dla mnie może być w Gorlicach, ale proponuję Wysowę. Przyjezdni będą mili gdie przenocować bo w Gorlicach to wiecie jak jest....
Poza tym Wysowa jest łaniejsza no i uzdrowisko i żony nie ma w pobliżu
No pomysl z wysowa jest niezly mozna by z gorlic jakis zbirowy transport zorganizowac....
aczkolwiek nie weim jak tam z wszystkimi czlonkami klubu bo czesc ludzi pracuje caly tydzien non stop..... i nie mieli by czasu na calodniowy wypad do Wysowej
Pozdrawiam
BiExi
no coz. wysowa czy gorlice to jednak jakies kilkaset km od wawy :(. wiec mysle ze jesli bedzie wiecej wolnego to bedziemy sie mogli spotkac, a na razie nie widze zabawy w spedzeniu dwoch dni w aucie i jednego na zabawie :(. czy to tylko moje zdanie? czy wszyscy dug-owcy sa z poludnia polski? jaki jest przekroj geograficzny? :)
spotkanko mogloby byc gdzies posrodku tak aby kazdy mial tyle samo km do przejechania :lol: a na powaznie - narazie to sadze ze za wczesnie by o tym mowic - pogadamy za jakies jaawiem 6 miechow. Jak bedzie wiecej ludzi zainteresowanych - wtedy moznaby pogadac z np jakas szkola/uczelnia gdzies i moze cos zorganizowac jakies wyklady moze - prezentacje lub cos w podobie.
rybek - a ty z wawy? bo widze ze chyba tak - to moze jakis lokalny spot dugu :?: :D
Też mi się wydaje że za wcześnie, tym bardziej że mam przejebane na studiach w tym roku i sesja przeciąnie sie na wrzesień (nie da sie tego uniknąć :) ). Do tego mam zawalony lipiec (miesiąc praktyk). No i ludzi na razie mało. Trzeba ludzi zachęcić poprzez zrobienie wypasionej stronki z newsami ze świata debiana i linuxa, forum, artami no i co jeszcze przyjdzie na myśl. Może strona mogłaby hostować w przyszłości jakiś projekt opensource. Może kiedys zrobimy własne distro lub chociaż liveCD (to by było :)). Rozumiem ludzie nei mają czasu, ale coś takiego by przyciagneło na pewno.
Pozdrawiam DUG-owiczów i nie tylko.
kamikaze - popieram w 100% - bardzo mi sie podoba pomysl dotyczacy livecd - ja np zasugerowalbym (sam chetnie bym zrobil i kiedys zrobie - bo narazie to wiedzy troche za malo :oops: ) dystrybucje livecd ale mardzo minimalna - na sieci znalazlem sensowne ale o objetosci 50MB - natomiast mi by byla potrzebna taka majaca max 30MB cos takiego by sie akurat miescilo na te male plytki w formie wizytowek :) - chcialbym aby na tym sie miescilo powiedzmy ekg, moze jakby dalo rade X-y i fluxbox i jakas przegladarka www - lynx albo cos pod X-y jak sie zmiesci.
Moze w wakacje zabiore sie za LFS :twisted: to bedzie hard core :lol:
Świetne LiveCD ma w tej chwili PLD, ma dodatkowo możliwość dodania/wywalenia pakietów i zbudowania sobie nowego iso (gotowy skrypt). Właśnie czekam na wersje 1.0 i sobie troche poprzerabiam i wrzuce na płytke 8 cm (210 mb). A co do zrobienia czegoś takiego samemu to wiedzy też mam za mało. Ale dla chcącego nic trudnego :)
Pozdrawiam.
dobry czas wepster - rowno miesiac po naszych postach :lol:
slimaczku malutki jezeli chcesz jeszcze raz napisze ci miesiac po tobie ale bedziesz mial co wnukom opowiadac
i niebadz taki hojrak bo niechce mi sie przypominac twojego poczatkowego podejscia do tego gangu i hasla ktore zapewne jeszcze pamietasz, padlo ono na forum linux.com.pl:
"przeczytalem ten watek jeszcze raz od poczatku i ztwierdzam PROSZE MNIE NIE ZAPISYWAC DO GANGU"
ale zdanie po jakims czasie sie zmienilo i tak z walecznego slimaka stales sie potulnym barankiem, milutkim dla wszystkich
Wepster, daj spokój, wszystko było, wszystko minęło, wszystko się musi dotrzeć. Będziesz miał tyle lat co ja to ciut inaczej będziesz patrzył na świat. Pozdrawiam słonecznie w to lato co słońca nie pokazało.
Skandal w Gorlicach 12 dni bez deszczu od kwietnia i jak tu robić party ??
wepster na tym forum jakos nie dzialaja ikonki - bo jakby dzialaly to widzialbys ze z mojej strony to mial byc zart.
A jesli chodzi o tamta wypowiedz to przeciez z Bodziem doszlismy do porozumienia wiec czemu odgrzebujesz stare dzieje?
kolejny miech slimaczku :D tym razem co to dnia (to pierwsza zecz) a druga to ze ciut nizej i po lewej stronie okna w ktorym pisujesz tekst swojego posta pisze:
Opcje
HTML: TAK
BBCode: TAK
Uśmieszki: NIE