Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
witkacy
mam dziwny problem,
otóż tak jak w temacie, nie działa mi literka 'n' na klawiaturze, ale tylko na moim koncie (w tym momencie piszę z konta mojej Pani i jak widać wszystko działa)
dziś rano nie było tego problemu, później zrobiłem aktualizację systemu, oto wynik:
Aptitude 0.4.11.11: dziennik operacji sob, lut 27 2010 09:30:17 +0100 WAŻNE: ten dziennik zawiera planowane działania. Operacje, w czasie których wystąpiły błędy dpkg mogą nie być zakończone pomyślnie. Zostanie zainstalowanych 14 pakietów, usuniętych 1 pakietów. Zostanie zajęte na dysku: 934kB =============================================================================== [USUNIĘTY, NIE UŻYWANY] libntfs-3g54 [INSTALOWANY, ZALEŻNOŚCI] libntfs-3g73 [UAKTUALNIONY] acpi-support-base 0.132-1 -> 0.132-2 [UAKTUALNIONY] bsdmainutils 8.0.6 -> 8.0.8 [UAKTUALNIONY] diff 1:2.8.1-18 -> 1:2.9-2 [UAKTUALNIONY] diffutils 1:2.8.1-18 -> 1:2.9-2 [UAKTUALNIONY] libiptcdata0 1.0.3-1 -> 1.0.4-1+b1 [UAKTUALNIONY] man-db 2.5.6-5 -> 2.5.7-1 [UAKTUALNIONY] ntfs-3g 1:2009.4.4-1 -> 1:2010.1.16-0.1 [UAKTUALNIONY] pm-utils 1.2.6.1-3 -> 1.3.0~rc3-2 [UAKTUALNIONY] python-renderpm 2.3-1 -> 2.4-1 [UAKTUALNIONY] python-reportlab 2.3-1 -> 2.4-1 [UAKTUALNIONY] python-reportlab-accel 2.3-1 -> 2.4-1 [UAKTUALNIONY] xserver-common 2:1.7.4-2 -> 2:1.7.5-1 [UAKTUALNIONY] xserver-xorg-core 2:1.7.4-2 -> 2:1.7.5-1 ===============================================================================
i wydaje mi się, że po tej aktualizacji mogło się to stać, choć do końca nie jestem pewien
dziwnym jest to, że 'n' nie działa tylko na moim koncie
używam xdm i fluxboksa, bałem się, że po restarcie nie będę mógł się zalogować (w haśle mam 'n'), ale xdm jeszcze widzi tą literkę, dopiero jak się na fluksa zaloguję to już jej nie ma
macie jakieś pomysły jak to naprawić?
używam od paru lat bezprzewodowej klawiatury i myszy logitecha, ale myślę, że to nie problem ze sprzętem, bo na Hani koncie działa
aha - zauważyłem, że gmpc widzi 'n' gdy chcę ustawić skrót multimedialny na 'SUPER + N' (pokazuje mi ten skrót w okienku), ale później nie działa
pozdrawiam
miłosz
Ostatnio edytowany przez Lacer (2010-02-27 12:17:28)
Przypadkiem nie podpiąłeś tego klawisz do jakiegoś skrótu klawiszowego? Albo nie zmieniłeś układu klawiatury w X za pomocą xmodmap?
azhag ma rację. Sprawdź w pliku ~/.fluxbox/keys czy czasem tam żadnego "bubu" nie ma.
eeech... ludziska, nie bijcie mnie ;)
mieliście rację, że namieszałem - wprowadziłem skrót w gmpc na następny utwór (winkey + n) i to on mi zablokował literkę 'n'
wykasowałem ten skrót i cacy
a ja ciołek pierwszorzędny rozkręciłem klawiaturkę (co w sumie na dobre wyszło, bo ją przeczyściłem w końcu i mam teraz 2x więcej jedzenia w lodówce;) i namieszałem na forum
ale dzięki za wskazówki co do namieszania ze skrótami, bo już leciałem prawie do sklepu coby nową klawę zanabyć ;P
dzięki jeszcze raz i przepraszam za zamieszanie
pozdrawiam
miłosz
Daj spokój, przecież od tego jest forum, aby pisać. :)
Strony: 1