Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
mam problem z touchpadem, mianowicie nie działa mi pod Debianem, w Windzie jest ok. Mój wpis w xorg.conf wygląda tak:
Section "InputDevice" Identifier "Generic Keyboard" Driver "kbd" Option "XkbRules" "xorg" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection </code> <code>Section "InputDevice" Identifier "Configured Mouse" Driver "mouse" EndSection </code> <code> Section "InputDevice" Identifier "Synaptics Touchpad" Driver "synaptics" Option "SendCoreEvents" "true" Option "Device" "/dev/psaux" Option "Protocol" "auto-dev" Option "HorizScrollDelta" "0" EndSection</code> <code> Section "Device" Identifier "Configured Video Device" EndSection <code> Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" Option "TVStandard" "PAL-BG" EndSection </code> <code> Section "Screen" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" EndSection
Próbowałem różnych rozwiązań z forum i niestety ciągle nie działa. Zainstalowałem synaptikiem pakiet do konfiguracji touchpada, ale przy próbie uruchomienia wywala komunikat
GSynaptics nie może zostać zainicjowanyMuszisz ustawić 'SHMConfig' 'true' w pliku xorg.conf lub XF86Config żeby używaćGSynaptics
Po dodaniu wpisu SHMConfig true
Gnome mi się nie uruchamia.
Proszę o pomoc.