Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
sześć,
czy istnieje możliwość przekierowania wyjścia audio na wejście mikrofonu? Czyli inaczej - czy da się nagrywać dźwięk np ze streamowanych audycji radiowych z pominięciem mikrofonu?
Pamiętam, że kmix na starym sprzęcie umożliwiał coś takiego(chyba)
w jackd mozna podlaczyc wyjscie aplikacji do wejscia dowolnej innej aplikacji ... w alsa tez pewnie da sie cos wykombinowac ... tudziez jak aplikacja kozysta z /dev/dsp (tak chyba robi flash) to mozna podlozyc sfalszowane /dev/dsp ktore bedzie zapisywac do pliku ...
Można ustawić różne źródła nagrywania, nie tylko mikrofon. Ciebie interesuje PCM.
Nie można?
Tzn w kmix jako digital input source mam do wyboru: Digital Mic 1 / Analog Inputs zaś jako Input Souce 1,2 i 3 albo Mic albo Front Mic :(
próbowałem też amixerem : amixer set PCM capture ale twierdzi że komenda jest niepoprawna :(
Hm, to może nie na każdej karcie.
Napisz co i czym chcesz nagrywać.
Bo ja nie bardzo łapię co chcesz osiągnąć.
Już tłumaczę, przynajmniej spróbuję ;)
Jest program Tunatic, który 'słucha' utworu i znajduje w swojej bazie jego tytuł. Tylko, że trzeba za każdym razem podłączać mikrofon i puszczać muzykę na głośnikach, co niekiedy jest krępujące. Dlatego chciałem aby program dostawał to co wychodzi z karty dźwiękowej bezpośrednio. Niestety nijak tego ustawic nie mogę.
Sprawdzę to.
Powiedz mi czy jest linuxowa wersja tego bo na stronce widzę tylko pod MACa i win.
Czy używasz pod wine tego?
Przepraszam jeśli się narzucam, ale nadal nurtuje mnie ten problem - ilin, stestowałeś czy to działa u Ciebie może?
chyba w końcu się wkurzę i zlutuję dwa jacki żeby połączyć in z outem, nie daje mi spokoju to cholerstwo^^
Tak testowałem i bez rezultatu.
Jeśli użyjemy jacka to nie wspołpracuje.Zaś użycie przez oss czu alse nie nie dziala.