Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
No kurcze nie potrafię sobie z tym poradzić.
Debek stable
W dziale Higieny Pracy mają dwa kompy z linuchem + KDE. Na jednym z nich sobie ćwiczą i ... narobili.
Z paska na dole zniknęła literka "K" - niby żaden problem, ale mają tam kilka programów, m.in. z wine i v-boxa, a dziewczyny nie wiedzą jak odpalić z konsoli.
Teoretycznie przywrócenie ustawień defaultowych powinno nastąpić po usunięciu katalogu /home/user/.KDE - ale chciałbym tego uniknąć. Istnieje inna metoda ?
Kliknij prawym gdzieś na panelu, wejdź w konfigurację i dodaj menu ponownie.
ech, żeby to było takie proste... - myślisz że nie próbowałem ? :)
To jest proste :P
Nie wiem czy masz kde3 czy 4, ale na 4 wystarczy dodać aplet czy jak to się tam zwie.
3 (trójak) - właśnie poćwiczyłem i dalej bubu. Doszedłem do tego, że zrobił się pasek menu na górze pulpitu, ale żeby było rozwijalne menu to dalej stoję
Zobacz czy działa kombinacja klawiszy ALT + F1?
Witam
A nie jest tak że dodajesz aplet do paska, mam w domq 3.5.10
Prawy myszy na pasku, dodaj aplet do panelu i tam jest do wyboru menu K
właśnie sprawdzałem na stacjach u mnie w pracy.
Pozdrawiam
kicerk napisał(-a):
tak, działa. Popatrz, po tylu latach ... nie używałem tej kombinacji. Teraz tylko jak to menu przykleić do paska ?
jezeli na pasku sa ikony uruchamiajace aplikacje to gdy klikasz na nie powinno byc "menu panelu" i tam w ramach "dodaj aplet" powinno byc "menu K"
@ bercik, rulezdc, KazuT, kicerk - danke, jest ok :)
to ja byłem dupa :)
Bodzio napisał(-a):
kicerk napisał(-a):
tak, działa. Popatrz, po tylu latach ... nie używałem tej kombinacji.
Człowiek całe życie się uczy;-)