Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam! Mam taki problem! Miałem za zadanie stworzyć pewien program
w php ale dodatkowo:
Zrobić:
opis narzędzia do tworzenia paczki pod dowolną dystrybucję Linux + opis ustawień serwera Apache zmodyfikowanych przez paczkę oraz narzędzia do tworzenia paczki msi pod Windows + opis ustawień serwera IIS zmodyfikowanych przez paczkę.
Jeśli chodzi o Windowsa to roumię - nie te forum! Ale mógł by mi ktoś polecić coś dobrego i łatwego w obsłudze??
Nie wiem?? Czym można robić paczki dla programów w php??
Był bym bardzo wdzięczny za pomoc:)
ee
eee
eee-e
Budowanie paczek w Debianie to operacja wymagająca znajomości systemu zarządzania paczkami(może się da i bez tej wiedzy - mam nadzieję, że nie) - czytaj dalej: http://www.debian.org/doc/FAQ/ch-pkg_basics.en.html.
Samo modyfikowanie ustawień Apache nie wydaje mi się dobrym pomysłem(no chyba, że włączenie nasłuchiwania na porcie 81 i wstawienie tam jakiejś strony ;-) ).
Teraz tak, PHP to język interpretowany, paczki tutaj możesz zrobić np gzip'em, albo tar'em.
Proponuję pobrać sobie źródła jakiegoś niewielkiego pakietu i na nim sobie przetestować budowę paczek, coś zmienić, ustawić swojego maila jako maintainera - zaszaleć ogólnie rzecz biorąc.