Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Ostatnio przeniosłem sobie system debian lenny na nowy dysk za pomoca
rsync -avx / /miejsce montowania
, gruba zainstalowałem z trybu rescue cd instalacyjnego sys. Wszystko poszło dobrze. Wszystko chodzi ok tylko podczas startu systemu pojawia sie komunikat, którego nie wiem jak zlikwidować. Gdy wyskoczy komunikat ładowanie systemu staje, aż do czasu kiedy nie pyknie sie enter, wtedy uruchamianie idzie dalej i dalek wszystklo ok.
Ostatnio edytowany przez Yampress (2010-02-08 13:43:52)
W trzecim wierszu od dołu pluje się - IMO - o resume device. Sprawdź wpisy dot. swapu, przede wszystkim w menu.grub.lst.
Wpisy dot. swapu są w kilku miejscach, przejrzyj wątek http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=15040
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2010-02-08 13:46:46)
ippo76 wielkie dzięki :)
rozwiazanie nadeszło stad:
gksu gedit /etc/initramfs-tools/conf.d/resume
wpisz odpowiednią wartość
RESUME=gdzie masz swap
i na koniec jako root
update-initramfs -u
Spoko, właśnie tak mi coś łaziło po głowie, że chyba też miałem zonka z tym klepaniem enteru (jak przenosiłem system na nowy dysk zrobiłem też porządek z partycjami)....
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2010-02-08 15:30:38)
ja kupiłem nowy dysk.. większy. No i zainstalowałem 2 systemy win7 i freebsd, a debiana mi sie nie chciało instalować więc przeniosłem starego lenny. Nie ma to jak stable :D