Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Zastanawiam sie nad kupnem karty dvbs2 i odpaleniu vdr. Nie chce sie meczycz kompilacja sterownikow sciaganiem firmware itp. Bardzo wazna jest jakosc obrazu. Obecnie mam twin chana i dziala ale jesli sie obraz przesuwa (cos sie dzieje ) np ktos se idzie to pojawiaja sie poziome kreski i brzydko to wyglada.
Co polecacie ?
ukasz napisał(-a):
Witam
Zastanawiam sie nad kupnem karty dvbs2 i odpaleniu vdr. Nie chce sie meczycz kompilacja sterownikow sciaganiem firmware itp. Bardzo wazna jest jakosc obrazu. Obecnie mam twin chana i dziala ale jesli sie obraz przesuwa (cos sie dzieje ) np ktos se idzie to pojawiaja sie poziome kreski i brzydko to wyglada.
Co polecacie ?
Bez sciagania firmwaru moze sie nie obejsc, ale to przeciez trwa chwilke (pod etchem konfigurowalem ja niecale 5 minut). Od siebie polecam Hauppauge WinTV Nova-S2-HD, chociaz wiem, ze w Polsce ciezko ja dostac. Tak czy siak, warto sie o nia postarac.
Ostatnio edytowany przez radziojedi (2009-03-21 12:27:05)
a jaka karta do zwyklego dvb-s
jak wyglada obraz na tym haupauge ?
obraz wyglada bosko na hauppauge:)
a zywkla dvb-s to chyba skystar2 jest bezkonkurencyjny.
jeszcze pytanie of topic.
chce miec 2 karty na serwerze i vdr odpalone.
czy vdr poradzi sobie z 2 klientami zeby dziala satka na 2 kompach jednoczesnie ?
jak nie to czy mythtv (w ostatecznosci bo bez sensu wydaje mi sie mysql w media center) hyba z mythtv jest najwiecej zabawy.
No satka na dwoch kompach zadziala, tylko musialbys miec dwa wyjscia z konwertera przy antenie. VDR nie znam, ale mythtv swpokojnie radzi sobie z kilkoma kartami jednoczesnie. Mysql w media center bardzo sie przydaje; to znaczy w tak rozbudowanym media center.
no to fajnie. mam poczworny konwerter wiec bedzie spoko :)
dzieki za odpowiedzi.
Podłącze się do tematu...
Poszukuje karty dvb-s2 wraz z obsługą CI (chcę mięć możliwość oglądania cyfry). Pytanie brzmi czy ktoś miał jakieś doświadczenia z konkretnym sprzętem?
Myślę nad Anysee E30 S2 Plus USB, jednak nie mogę znaleźć informacji o współpracy z Linuxem.
pozdrawiam
nie da sie z polszmatu sharing zrobic ?
lisonator: ja mogę polecić jedynie Hauppauge WinTV Nova-S2-HD + programator (zamiast modułu CI) - z niczym innym nie miałem doświadczenia
radziojedi napisał(-a):
lisonator: ja mogę polecić jedynie Hauppauge WinTV Nova-S2-HD + programator (zamiast modułu CI) - z niczym innym nie miałem doświadczenia
Bezskutecznie szukałem tego sprzętu w PL. Chyba tylko można za granicą to dostać...
Można prosić o rozwinięcie słowa "programator"? Rozumiem, że pozwala on na odbiór kanałów płatnej telewizji ale w jaki sposób?
Jeżeli można wiedzieć to ile Cię kosztowało to Hauppauge wraz z programatorem?
pozdrawiam
programator phoenix na usb lub rs-232. do tego jakis softcam np newcamd
radziojedi mógłbyś podać do jakiś kontakt do siebie? Bo od kilku dni próbuję ci wysłać wiadomość na PW, ale masz zapchaną skrzynkę, na jabberze cię nie ma i nie odpowiadasz, odezwij się do mnie na PW. Sorry że umieszczam tutaj taką informację, ale chyba jak narazie najlepszy pomysł jaki mi wpadł do głowy :-)
mesiu84 napisał(-a):
radziojedi mógłbyś podać do jakiś kontakt do siebie? Bo od kilku dni próbuję ci wysłać wiadomość na PW, ale masz zapchaną skrzynkę, na jabberze cię nie ma i nie odpowiadasz, odezwij się do mnie na PW.(...)
No tak, faktycznie była zapchana:) Zrobiłem już porządek, także można pisać:)
Na jabberze też postaram się częściej "być":)
mesiu84 napisał(-a):
(...)Sorry że umieszczam tutaj taką informację, ale chyba jak narazie najlepszy pomysł jaki mi wpadł do głowy :-)
spoko, żaden problem, przynajmniej dla mnie