Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Wyświetla mi się przy starcie
Unable to extract IO.SYS. Log in as a user who had such permission.
a czasem i
The IO.SYS service is present, but the driver cannot be connected to.
Dodam, iż z Google wyrzuca różne śmieszne rzeczy dotyczące tego problemu, tzn. zazwyczaj jest mowa o aplikacjach w C i drukarkach na złączu LPT. Dodam, że komunikat pojawił się po usunięciu jakiegos złosliwego oprogramowania antywirusem Avast.
Jak usunąć komunikat?
Najszybszy sposób - naprawić system instalatorem. Czyli w momencie, w którym instalator wykryje poprzednią instalację systemu, naciskamy literkę "R". Przynajmniej jest pewność, że nie stracisz danych. No i nie stracisz czasu na googlowanie za rozwiązaniem problemu.
Problem w tym ze nie mam płyty do tego kompa. To jest Nettop MSI na którym jest zarzucony XP Home. Istnieje tylko narzedzie do reinstalacji z obrazu wrzuconego na ukrytą partycję.
Yyy, tzn nie masz na dole naklejki z kodem? Czy nie masz napędu? Płyta z HE może być nawet z kiosku.
Optyczny jest, naklejka jest, tylko wątpliwości tez są czy można uzywac pirata (XP Pro) do oryginału (XP Home)
P.S. Przeleciałem rejestr innego komputera pod kątem obecności tychże plików w systemie, bez żadnego wpisu, czyli syfik.
Ostatnio edytowany przez Zbooj (2010-01-22 08:15:02)
Nie no. XP Pro nie można . Ale można sobie kupić obraz XP HE w kiosku z torrentami ;-)i
Strony: 1