Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam, mam maly problem z logowaniem do systemu. Kiedy wpisuje haslo (zarowno w konsoli jak i w trybie graficznym) ukazuje mi sie komunikat "The system is going down on..." <--- i tu wczorajsza data. Jak mniemam problem zwiazany jest z komenda shutdown ktora wczoraj wpisalem (komputer i tak wylaczylem samemu jesli ma to jakiekolwiek znaczenie). Bede bardzo wdzieczny za jakies wskazowki.
man shutdown (...) If shutdown is called with a delay, it will create the advisory file /etc/nologin which causes programs such as login(1) to not allow new user logins. This file is created five minutes before the shutdown sequence starts. Shutdown removes this file if it is stopped before it can signal init (i.e. it is cancelled or something goes wrong). It also removes it before calling init to change the runlevel. (...)
Stawiałbym na to, ale sprawdzać mi się nie chciało.
Dokładnie o to chodziło. Dziękuje ogromnie za pomoc. Pozdrawiam!
Strony: 1