Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam.
Wczoraj zrobiłem upgrade'a systemu (debian - sid) , dzisiaj odpalilem kompa a tu x'y nie działają ;/ postanowilem przeinstalowac je , pozniej zainstalowałem ponownie stery do grafy (poprzez skrypt sgfxi) , wyskoczyl blad ze wersja xorga nie jest obslugiwana 1.7.4 , wrzucilem standardowy xorg.conf do /etc/X11,
Section "InputDevice" Identifier "Generic Keyboard" Driver "kbd" Option "XkbRules" "xorg" Option "XkbModel" "pc104" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Configured Mouse" Driver "mouse" EndSection Section "Device" Identifier "Configured Video Device" EndSection Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" EndSection
teraz komp odpala akceleracji nie mam , ale to mnie mniej martwi , przy wpisywaniu hasła i loginu w gdm wyskakuje jakis blad z Xsession , szczegoly : /etc/gdm/Xsession : Executing gnome-session failed , will try to run x-terminal , dopiero jak odpale w gnome-failsafe to system wstaje , ale jednak trzeba cos z tym zrobic;/ pomozcie
Aktualizacja Ci jak widać zaszkodziła raczej. Jaka karta graficzna i na jakim sterze ma działać?
I przypominam, że Sid jest gałęzią niestabilną...
Ostatnio edytowany przez marg1 (2010-01-14 20:29:09)
wiem wiem , karta to hd4870 , dotychczas działała na sterach od producenta
I pewnie nie zadziała bo na nowszym xorgu nie zadziała pewnie wcale. Natomiast nie znam się na ATI.
Ja bym Ci polecił cofnąć system do po[rzedniej wersji...]
A dlaczego aż do Sida zrobiłeś upgrade?
ATI to jest gówno, zwłaszcza pod linuxem.
sida mialem wczesniej , upgrade zrobilem poprzez sudo apt-get upgrade , jak cofnąc wersje xorga do poprzedniej ?
Strony: 1