Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
moja dziewoja ma laptopa z serii HP Pavilion DV6000
ma on już jakieś 2 może 3 lata i jak na razie pomijając spalona kartę etheret (kabelek i do łóżka, w końcu zepsuła xP) działa całkiem OK
jednak ostatnio (2 dni temu i dzisiaj) karta WiFi po prostu zniknęła z systemu(lsmod, lspci czyste, windows również nie widzi urządzenia) na zasadzie wszystko jest OK, wyłącza laptopa, później włącza i karty nie ma i oczywiście niema neta
2 dni temu samo się naprawiło następnego dnia z rana a dzisiaj rozkręcałem go (klapka od RAM/WiFi) ale w środku nic nie wypadło a sama karta jest dość solidnie przykręcona 2 śrubkami do reszty ustrojstwa
styki przykręciłem (ale były ok) skręcam i dalej nie działa
mam podobnego laptopa i mam zamiar przełożyć kartę WiFi ale szczerze mówiąc nie mam za bardzo pojęcia co się może dziać, ktoś wie o co chodzi z tym ?
Ostatnio edytowany przez urbinek (2010-02-01 09:58:27)
a może to kwestia (awaria) switcha do włączania/wyłączania wifi?
ruszałem tym bez rezultatu ale ten przełącznik to tylko wyłącza urządzenie a nie usuwa z systemu
na moim laptopie jest zarówno widoczny w lspci i ifconfig -a z włączonym i wyłączonym przełącznikiem
...czyli problem jest w karcie, zwłaszcza że - jak piszesz - winda też jej nie widzi...
Obadaj na windzie jakimś Ewerestem czy ją wykryje.
Pewnie gdzies nie kontaktuje na jakimś złączu i dlatego się tak dzieje.
Ostatnio edytowany przez ilin (2009-12-16 13:07:33)
Tak mi się teraz przypomniało bo miałem podobne objawy z wifi i okazało się chipset umarł. Płyta główna do wymiany była i kasa spora poszła na nową płytę główną.