Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Siemano
Ostatnio aktualizowałem debiana i muszę dwa razy się logować, dosłownie, dwa razy pokazuje mi się kdm i nie mam pojęcia jak to naprawić, ktoś ma jakiś pomysł?
Jednocześnie zauważyłem dziwną rzecz - nie mam możliwości zmiany motywu kdm, w system settings gdy wchodzę w login manager wszystko jest wyszarzone, a przycisku Administrator's Mode brak i z tego co czytam to jakiś błąd, ale nie mogę znaleźć rozwiązania.
Dzięki wielkie za rady i pomoc
jeśli sam używasz kompa, to wywal kdm i zainstaluj nodm
terefere666 napisał(-a):
Jednocześnie zauważyłem dziwną rzecz - nie mam możliwości zmiany motywu kdm, w system settings gdy wchodzę w login manager wszystko jest wyszarzone, a przycisku Administrator's Mode brak i z tego co czytam to jakiś błąd, ale nie mogę znaleźć rozwiązania.
kdesu systemsettings
5,40
Problem jest znany i jakiś czas temu był omawiany na liście dyskusyjnej debian-kde: http://lists.debian.org/debian-kde/2009/12/msg00103.html
Dziwna rzecz kdesudo nie łyka mi hasła roota i nie mam pojęcia dlaczego, w necie są tylko jakieś wzmianki o tym, że nie kasuje źle wpisanego hasła, ale to nie w tym rzecz chyba. W każdym razie kdesudo nie działa :|
Jeśli dobrze rozumiem problem podwójnego logowania zniknie jak odpale system ze starszego jądra, sprawdzę to jak zresetuje.
Kdesu działa.
/usr/lib/kde4/libexec/kdesu
Zarąbiście ;]
Dzięki wielkie