Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Hm, a gdyby tak javę i flasha z oficjalnych stronek? Ja mam - o ile pamiętam - co najmniej jedną wtyczkę tak instalowaną (a może obie) i nie narzekam.
nie nic nie robiłem i chodziło wszystko dobrze dopoki nie zaisnstalowałem tego plugina
Pokaż profilaktycznie
dpkg -l | grep flash
odinstalowałem tego plugina i jest już prawie dobrze, przegladarki nie zamyka ale nie flasha
rc flashplugin-nonfree 1:2.8 Adobe Flash Player - browser plugin
ale to już po odinstalwaniu
Ostatnio edytowany przez kamilm12345 (2010-01-07 10:06:18)
Czyli nie odinstalowałeś poprawnie.
Pozostały configi po nim.
Zrób tak
aptitude purge flashplugin-nonfree
Potem spróbuj jeszcze raz zainstalować.
aptitude install flashplugin-nonfree
no zrobiłem i znowu to samo zamyka
Wejdź w iceweaselu
Narzędzia -> Dodatki w zakładce wtyczki zobacz jakie masz pluginy i podaj nam jakie tam są.
Na youtube ten flash działa ?
Spróbuj operę zainstalować i zobacz czy ta strona się otwiera czy też pada.
divix web player
helix dna plugin
itunes application detector
quicktime plugin
shockwave flash
totem web browser plugin
windows media player plugin
a youtube działa i bez niego
Ty się dziwisz ze nie działa ?
shockwave flash skąd to się wzięło. Przecież nic nie instalowaleś ręcznie przynajmniej tak twierdzisz.
Masz pewnie flasha ręcznie zainstalowanego. Skoro youtube działa.
Ja tego nie instalowałem w sumie to nic nie instalowałem a skąd to jest to nie wiem
Skądś się wzięło.
W każdym bądź razie masz już flasha i nie musisz go instalować.
Instalacja po raz drugi powoduje właśnie takie efekty jak zamykanie przeglądarki.
no ok tylko co mam zrobic żeby mi otwierało poprawnie strony bo ta na erze nie jest poprawnie otwarta
ilin napisał(-a):
Skądś się wzięło.
....
Może po pierwszym wejściu na YT bez flasha, iceweasel zaproponował zainstalowanie dodatków? I ściągnął.
Jaką wersję tego flasha wyświetla iceweasel w tych preferencjach ?
To ciekawa sprawa.
Bo ja właśnie dla testu odinstalowałem i ponownie zainstalowałem flasha i mam wersję
9.0 r42
Proponuję w iceweaselu wyłaczyć tę wtyczkę co masz (jest tam opcja wyłącz)
I ponownie zainstalować flashplugin-nonfree i tę zostawić włączoną.
wyłączyłem i zainstalowałem i jest już lepiej bo wyswietla ale jak klikam na przełączenie opcji na tym flashu np wybór telefonu albo inny abonament to sie zamayka przegladarka
a teraz w dodatkach nie mam schockwave 9 r 100 tylko 10 r 42 a flash plugin nie ma tam a go instalowałem
Tak ma pokazywać.
Jeśli nie masz w tym iceweaselu jakichś ważnych zakładek,haseł lub podobnych ważnych rzeczy to proponuję wykasowac plik konfiguracyjny i odpalić na czysto.
Z konta użytkownika
rm -Rf ~/.mozilla
przy zamkniętej przegladarce.
Potem uruchom przegladarkę ponownie i zobacz czy prawidłowo działa no i czy ta druga wersja flasha się tam pojawia.
Bo nie wiem gdzie ona u Ciebie siedzi.
zrobiłem to i uruchomiłem przegladarke nic sie nie zmieniło w przegladarce zakładki byly i reszta i nadal sie zamyka
i mam jeszce problem z aktualizacjami po tym wyedytowaniu pliku repozytori mam teraz błąd aktualizacji, problem ze skype'm i brak kluczy publciznych
Ostatnio edytowany przez kamilm12345 (2010-01-07 12:06:42)
zrobiłem to i uruchomiłem przegladarke nic sie nie zmieniło w przegladarce zakładki byly
Nie ma takiej możliwości.
Coś musiałeś nie tak zrobić.
Ukryty katalog .mozilla w domowym jest głównym plikiem konfiguracyjnym iceweasela tam są przechowywane wszystkie informacje zakładki ciasteczka itd.
Zrób to jeszcze raz a porządnie.
wklejam to i nic zrobiłem kilka razy
Zgaduję: robisz to z roota.
Masz to na koncie użytkownika zrobić.
konfiguracje usuneło ale przegladarka nadal się zamyka
ja musze już lecieć do pracy zajże tu jutro rano
narazie dziękuje za pomoc
pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez kamilm12345 (2010-01-07 12:41:19)