Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Można też w ~/.xinitrc ustawić domyślnym twm albo aby nie być takim minimalistą fluxboksa i wyjdzie na tym samym.
Raz jeszcze dzięki za wszystkie rady.
Gra przednia, zmęczyłem wczoraj to demo i chyba sobie kupię :) Trzeba wspierać przemysł linuksowy ;)
ippo76 napisał(-a):
Raz jeszcze dzięki za wszystkie rady.
Gra przednia, zmęczyłem wczoraj to demo i chyba sobie kupię :) Trzeba wspierać przemysł linuksowy ;)
To polecam quakelive gram od marca kiedy pokazała się pierwsza beta w wersji dla Linuksa i chyba się od tej gry nie oderwę ;-)))
Huk napisał(-a):
.... Swoją drogą wydaje mis ie że gdybyś grał w tej samej rozdzielce jaką ma twój pulpit to nie powinno ci go "rozwalać".
...)
Święte słowa, zmieniłem grę z bodajże 800x600 na 1024x768 i jest miód. BTW - u mnie xrandr -s 6 :)
ippo76 napisał(-a):
A we freedooma/prbooma z repo ktoś gra(ł)? Utknąłem na 10 planszy i ni chu-chu...
Nie, ale ostatnio skompilowałem sobie Duke Nukem 3D. Come get some ;)
u mnie xrandr -s 6
a nie można po prostu xrandr -s 1024x768? ;)
@azhag: zobacz sobie tego dooma3, jest podlinkowana stronka z demo. Niezła jatka, dla mnie wypas, może dlatego, że ostatnia rzecz tego typu w jaką grałem to był Max Payne, gdy był nowością :)
Ściągam sobie jeszcze demo Enemy Territory, już jest 72% :)
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2009-12-28 18:47:05)
ippo76 napisał(-a):
jest podlinkowana stronka z demo.
E tam, demo... Duke'a masz źródełka dostępne. Zresztą ja nigdy FPS nie lubiłem, tylko do Duke Nukem mam sentyment ze szczenięcych lat.
Ktoś reflektuje instrukcję kompilacji?
@azhag: zapodaj namiary na Duke`a, braciszek przyjeżdża, to zrobimy sobie wieczorek sentymentalny. No i może będzie częściej logował się na ubuntu na swoim lapku :)
Edzia:
Doom3-demo skończony, Freedoom - zapętliłem się, to teraz testujemy ET.
Czuwaj
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2009-12-28 18:55:38)
Dobra, ostatnie pytania, tylko się nie śmiejcie, bo nie instalowałem za wiele binarek :)
1) Pliki *.run odinstalowujemy deinstalatorem, jeśli jest, jeśli nie - po prostu usuwamy folder z binarką?
2) Przy okazji -pliki sh - jak odinstalować?
ippo76 napisał(-a):
Dobra, ostatnie pytania, tylko się nie śmiejcie, bo nie instalowałem za wiele binarek :)
1) Pliki *.run odinstalowujemy deinstalatorem, jeśli jest, jeśli nie - po prostu usuwamy folder z binarką?
2) Przy okazji -pliki sh - jak odinstalować?
Ad 1. *.run to był instalator czy od razu dany program?
Ad 2. rm ;)
azhag napisał(-a):
Program,
doom3-linux-1.1.1286-demo.x86.run
Ad 2. rm ;)
Aż tak łatwo? ;)
ippo76 napisał(-a):
azhag napisał(-a):
Program,
Kod:
doom3-linux-1.1.1286-demo.x86.run
No to rm. Jakby to był instalator, to mógłby mieć opcję --uninstall lub podobną.
To jeszcze uściślę:
1. Doom uruchamiam z konsoli przez
doom3-demo
2. Enemy Territory ma podobną instalkę:
ETQW-demo2-client-full.r1.x86.run
ale uruchamia się przez odpalenie pliku etqw za pomocą
sh etqw
W obu przypadkach uruchomienie instalki nie daje możliwości wyboru między instalacją, a deinstalacją. Po prostu znowu uruchamia proces instalacji.
Czyli rm