Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2009-12-21 18:50:07

zyga - Użytkownik

zyga
Użytkownik

wordpress

hejka

nie jestem jakimś masterem w robieniu stronek, tak więc pomyślałem że zrobie stronkę znajomej na podstawie wordpressa (bo są fajne themesy). Moje pytanie czy mogę bez konsekwencji prawnych użyć wordpressa jako stronki o jej firmie?
Za pracę nie będzie brana żadna kasa tylko chodzi mi oto czy wykorzystanie wordpressa do reklamy swojej firmy to nie łamanie prawa?

apt-get remove windows ....
apt-get install debian :)

#2  2009-12-21 19:26:14

azhag - Admin łajza

azhag
Admin łajza

Re: wordpress

zyga napisał(-a):

Moje pytanie czy mogę bez konsekwencji prawnych użyć wordpressa jako stronki o jej firmie?
Za pracę nie będzie brana żadna kasa tylko chodzi mi oto czy wykorzystanie wordpressa do reklamy swojej firmy to nie łamanie prawa?

Możesz. GPL zezwala również na komercyjne używanie.

Jako bloga polecam jednak Serendipity.

Błogosławieni, którzy czynią FAQ.
opencaching :: debian sources.list :: coś jakby blog :: polski portal debiana :: linux user #403712

#3  2009-12-21 23:16:00

zyga - Użytkownik

zyga
Użytkownik

dziękuje azhag tak mi się wydawało, ale wolałem się upewnić :)

pozdrawiam i życze Debianowcą Wesołych Świąt :)

PS a jeśli ruszyłeś temat Serendipity to czym się różni w kilku słowach, może inaczej dlaczego go bardziej polecasz od wordpressa?
Nigdy z niego nie korzystałem także jestem oczywiście pozytywnie nastawiony na nowości tylko zastanawiam się czy warto :)

Ostatnio edytowany przez zyga (2009-12-21 23:19:26)

#4  2009-12-22 01:38:41

bns - unknown

bns
unknown
Serwis

Ja za to na bloga polecam Wordpressa. Dużo pluginów, tematów, dobre wsparcie społeczności.
Dużo dobrego słyszałem jeszcze o Drupalu. Przyznawano mu jakieś nagrody rok w rok.

Pozdrawiam,
bns

#5  2009-12-24 00:23:59

zyga - Użytkownik

zyga
Użytkownik

dzieki za info :)

#6  2009-12-24 09:05:59

azhag - Admin łajza

azhag
Admin łajza

zyga napisał(-a):

PS a jeśli ruszyłeś temat Serendipity to czym się różni w kilku słowach, może inaczej dlaczego go bardziej polecasz od wordpressa?

Wg mnie jest lepiej zorganizowany. Zarówno pod względem kodu (ale co ja się tam znam), jak i z punktu widzenia użytkownika/administratora.

Błogosławieni, którzy czynią FAQ.
opencaching :: debian sources.list :: coś jakby blog :: polski portal debiana :: linux user #403712

Stopka forum