Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Zainstalowanie headers nie ma nic do dźięku.
Zrestartuj kompa lepiej.
Zresztą nie wiem co tam wywinąłeś że takie coś występuje.
jaka jest komenda na odinstalowanie wszystkich sterownikow do karty alsa i oss to odnowa bym je sciagną aptitude albo apt-get
no bo teraz nie wykrywa mi karciochy wiec musze chyba to zrobic :)
arotick:~# cat /proc/asound/cards cat: /proc/asound/cards: Nie ma takiego pliku ani katalogu
Ostatnio edytowany przez arotick (2009-12-14 21:29:27)
Nie ma czegos takiegoś jak odinstalowanie sterowników.
Sterowniki są w jądrze.
Co najwyżej się nie ładują.
Musiałes coś w configach pomieszać ale co to tylko Ty wiesz bo ja nie mam zielonego pojęcia co Ty zrobiłeś.
cofnąłem ster alsa-driver do wersji 0.9~ i juz działa na starym jaju wszystko oprócz neta :S
jakie jądro proponujecie? żeby sterowniki do wifi działały i te do dzwieku moze stable: 2.6.32.1 2009-12-14?
Ostatnio edytowany przez arotick (2009-12-14 22:34:16)
Jak to zrobiłes to ja nie wiem :)
Ty masz przeciez Lennego więc zainstaluj jądro z backportów
aptitude install -t lenny-backports linux-image-2.6.30-bpo.2-amd64
na tym jaju all chodzi i wifi i dzwiek i youtube to było rozwiązanie PIEP... Jadro :P btw czy bezpiercznie moge usunac tamte?
dpkg --purge --force-remove-essential kernel-image-xxx
Za duzo kombinujesz zas Ci cos przestanie dzialać.
dpkg -l | grep linux
wyświetli Ci jądra.
Potem powywalasz niepotrzebne.
aptitude purge linux-image-xxxx itd itd
ok bardzo ci dziękuje da się jakoś w debianie zrobić backup? żebym jak zwali mi sie coś wczytał go z plyty i si?
arotick napisał(-a):
da się jakoś w debianie zrobić backup? żebym jak zwali mi sie coś wczytał go z plyty i si
Da się.
Na ten temat załóż osobny wątek w stosownym dziale.