Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
polecam hugin pod linuxa i panorama factory pod win
Olympus E-510 + obiektyw 14:42 mm + Grip battery pack + pilot za 1150 .. dodać karte i kompletny zestaw gotowy
Ostatnio edytowany przez Rumi (2009-12-04 13:43:33)
Pozwolę sobie zaprezentować swoje foto-doświadczenia :)
zdjęć pojedynczych nie będę wrzucał bo ciężko coś wybrać więc dla zainteresowanych podam link :)
Zapraszam pawelkuniec.pl
life napisał(-a):
...
"Od pewnego czasu zainteresowałem się fotografią ślubną, gdyż tam mogę odnaleźć spore dawki tego co lubię …" ... "Nie lubię zdjęć sztucznych i wymuszonych"
tego co lubisz czy nie lubisz bo wesela obecnie w większości są sztuczne i wymuszone (.. :D)
Te facety w wodzie jest fajnie złapane :) horyzont wprawdzie ciut w prawo leci, ale to do poprawienia
Jako że w wątku cisza taka, a w telewizorni zapowiadają, że zimno idzie i coraz zimniej będzie - postaram się zabrać Was na wycieczkę z jeszcze lata.
Być może część z Was przyjedzie odwiedzić Pieniny - tak, bo tam pojedziemy. Postaram się w swojej ułomności pokazać najpiękniejsze miejsca które odwiedziłem i do których z przyjemnością jeszcze wrócę.
Acha - spływu nie będzie :)
Pozwoliłem sobie podzielić wycieczkę na trzy części:
Dolina Homole
Dolina Białej Wody
Niedzica
Dzisiaj Dolina Homole
Hrrhrhr...musisz mnie wkurzać? Do maja muszę wytrzymać, egzaminy i majówka pełną gębą. :( jak się pierdyknę w trawie, czy na jakimś polu, czy na piasku..w słoneczku. to nie wstanę.Oj, przypomina mi się tegoroczna majówka, przyjemnie było :(
Byłem w tych wszystkich miejscach, ale nie miałem ze sobą lustrzanki tylko telefon SE i 550 ( zdjęcia mam słabej jakości- jednak za jakis czas je tez wstawie). Miejsca bardzo fajne naprawde jechaðć tam warto i pozwiedzać :D > Brakuje tutaj bardzo jeszcze spływu przełomem Dunajca ze Sromowców do Szczawnicy i dróżki pieszo/rowerowej do czeskiego klasztoru ok 12 km przey rzece, no i oczywiście górek Palenicy i Sokolicy
Tak, oczywiście :) Yampress mnie zmotywował. Oglądałem jego foty i przypomniałem sobie, że "przecież ja też tam byłem" :))) - stąd ta wycieczka.
Dzisiaj część druga - Dolina Białej Wody. Dolina równoległa do Doliny Homole, odległa od poprzedniej o ok 5 km. Jest bardziej ucywilizowana, sporo zabudowań, bacówka, droga przystosowana dla samochodów terenowych - nie mniej równie piękna.
Wredotko kochana - nie warcz :) - zadzwoń, przyjedź.... pojedziemy.
Dolina Białej Wody
Bodzio czekamy na dalsze fotki :D
Bodzio napisał(-a):
Rumiii !!!
http://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=577899&postcount=1
wiem cholera widziałem rano i biłem sie z myślami dobry kwadrans .. jednak nie ruszę nic z uskładanych na e-30 .. nie można mieć wszystkiego (niestety) :(
Dobra to jeszcze zapytam .. czemu jest taka różnica w ceniach między SANDISK CF 16GB 16 GB EXTREME III a KINGSTON x 133 Compakt Flash 16 GB CF bo ze specyfikacji wynika róznica tylko taka że kingston ma zapis 20 MB/s a sandisk o 10 wiecej .. tyle różnic ? bo sena ponad dwa razy tyle
Rumi napisał(-a):
wiem cholera widziałem rano i biłem sie z myślami dobry kwadrans .. jednak nie ruszę nic z uskładanych na e-30 .. nie można mieć wszystkiego (niestety) :(
mam dokładnie to samo. Zbieranie kasy zbliża się do końca, ale wyrobię pewnie na luty, no może koniec stycznia, a potem 14-54
Rumi napisał(-a):
Dobra to jeszcze zapytam .. czemu jest taka różnica w ceniach między SANDISK CF 16GB 16 GB EXTREME III a KINGSTON x 133 Compakt Flash 16 GB CF bo ze specyfikacji wynika róznica tylko taka że kingston ma zapis 20 MB/s a sandisk o 10 wiecej .. tyle różnic ? bo sena ponad dwa razy tyle
Ja mam 16 gigową kartę firmy PRETEC i jestem bardzo zadowolony -->> http://www.allegro.pl/listing/search.php?string=pre … category=8904
Na forum OC pisali, że to dobry kompromis ceny i wydajności.
A teraz Niedzica. Ps. czemu ja napisałem na górze Czorsztyn ?? (już poprawiłem)
no i fotki jak ta lala . żałuję, że jak wtedy tam błem nie miałem lustra :( też foty byłyby ładne i ciekawe :D
Bodzio napisał(-a):
Ja mam 16 gigową kartę firmy PRETEC i jestem bardzo zadowolony
a ile masz na nią gwarancji bo w fotozakupy piszą ze "ino" 6 miesięcy
ale pracuje już rok
a ta wieczysta gwarancja to o dupe rozbić. Musisz słać do ameryki do producenta aby wymienili
Ładne. Ale poprzednia seria podobała mi się bardziej. Tak zielono. Ale fajne..ale. No, w dechę ;) te przepraszam łancuchy w tej izbie na którymś zdjęciu..to mi się kojarzy z jakimis torturami (chyba przez ten lancuch na desce).
Bo to izba tortur wnusiu :D
ps. jak wyrobię to wrzucę I część Łańcuta
a ja w tym zamku dałem się zakuć w dyby i mam fote ale nie wstawie ;p
jak to nie wstawisz .. dawaj ! :P
Rumi napisał(-a):
jak to nie wstawisz .. dawaj ! :P
spoko -> jak zeskanuje fote to wstawie, a poniżej obiecane. Zdjęcia niskiej jakości, wykonane telefonem komórkowym Sony Ericksson K550i, wiec żadna rewelacja. SZkoda,że nie miałem wtedy lustra, bo by piekniej to wyglądało no i więcej fotek by się znalazło
0.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
Opis zdjęć później.
Ostatnio edytowany przez Yampress (2009-12-12 11:03:37)