Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Tak jak w temacie czy działa to komuś poprawnie. Przypadkiem usunąłem sobie stery do tej karty które miałem instalowane przez ndiswrappera i teraz za cholerę niemoge żadnych znaleźć poprawnie działających. Cały czas się ta karta rozłącza z moją siecią i transfer odbiega od prawidłowego i to dużo. Sczerze powiedziawszy jest do dupy. Czy jedyne rozwiązanie to powrót do windowsa ? Już nie mam sił do tej cholernej karty.
Ostatnio edytowany przez tomekgreen1985 (2009-12-06 08:49:03)
Powrót do Win? Najpierw pomyśl o zmianie dystrybucji...
Od początku... Sterowniki od producenta Ci nie działają? Raczej powinny działać... http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.a … oads=true#352
Załóżmy, że podane sterowniki masz i ich używasz. Co działa, a co nie? Wykrywanie sieci działa? W "dmesg" wszystko cacy wykryte/zainicjowane? Jak się łączysz z siecią... Szczerze powiedziawszy ja ze swoją na początku miałem problem, że albo się nie włączała albo ciągle przerywała... Problem rozwiązało użycie menadżera "wicd", wcześniej ręcznie z konsolki się łączyłem... Gdzie mój błąd w tym to ja nie wiem :)
Skoro jakaś wersja Ci działała to lepiej znaleźć tą wersję niż wracać do Win.
A zwykłą sieciówkę masz? Bo jeśli transfer odbiega od normy to wiem, że niestabilne sterowniki od WiFi żrą się ze zwykłą LANówką... Raz mi się zdarzyło - transfer max 10 KiB/s :) (z 64KiB/s)
Driver do tego chipu jest dostępny w źródłach jako moduł do kernela, za ten chip odpowiada moduł, rlt8180.
/usr/src/linux-2.6.31.6/drivers/net/wireless/rtl818x
z reszta w źródłach jest jeszcze plik nagłówkowy o nazwe rlt818x.h czyli łatwo sie domyśleć ze w źródłach kenela jest coś co będzie pasować do twojej karty.
Ostatnio edytowany przez gindek (2009-12-02 02:10:10)
Tak pomyślałem nad zmianą dystrybucji i postawiłem Minta na probe i jest to samo. Cały czas zarywa połączenie. Od zawsze używam Wicd. A dziś spróbowałem NM i odziwo nie zarywa połączenia (transfer kiepski), ale to dopiero pierwsze minuty. Z tym powrotem do windy to przesadziłem ale wczoraj już mnie strasznie nerwy poniosły. Postawiłem na probe Windowsa i normalnie tragedia. Co chwila na tej karcie wywalało wczoraj błąd sprzętu i rozłączało. Link który podałeś do sterowników już kiedyś próbowałem i na nich nie mogę się połączyć z żadnym AP to samo jest na Windowsie. Zwykłą radiówkę mam. Na module rtl8180 to samo rozłączanie cały czas i wysyłania brak jedynie pobieranie było normalne.
Znalazłem gdyby ktoś szukał:
http://www.przeklej.pl/plik/winxp-te-dzialaja-i-nm-rar-0005rg44h96u
Ostatnio edytowany przez tomekgreen1985 (2009-12-06 08:47:07)
Strony: 1