Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
dołącze się do tematu , ja mam z kolei inny problem , mam wersje niestabilną (sid) i wklepalem w konsole sudo apt-get update i wyskoczyło :
Err Could not connect to ftp.pl.debian.org:21 (111: Connection refused)
z kolei jak wrzuciłem do sources.list adresy repo wersji testowej to wszystko działa , ale musiałbym zrobic upgrade'a bo gnome nie chce zaskoczyc .
Ktos ma jakis pomysł ? z góry thx za pomoc
// Nie, nie dołączysz się, bo tyczy się czegoś zupełnie innego. Wynocha do własnego! — azhag
Ostatnio edytowany przez azhag (2009-11-21 08:52:57)
Pokaż
cat /etc/apt/sources.list
Użyj protokołu HTTP zamiast FTP (lub innego serwera lustrzanego) w sources.list.
Notabene powinieneś był dołączyć ówże.
Ostatnio edytowany przez azhag (2009-11-21 08:58:15)
zawartosc sources.list :
deb ftp://ftp.pl.debian.org/debian/ sid main non-free contrib
Spróbuj zmienić na tak
deb http://ftp.pl.debian.org/debian/ sid main contrib non-free
hmm zresetowałem komputer i zaskoczyło , moze jakąs awarie mieli , temat mozna zamknąć , dzieki za pomoc :)
grom120 napisał(-a):
moze jakąs awarie mieli
Nie. Limit połączeń przez FTP.
Po kolejnym „restarcie” błąd może powrócić.
ciekawi mnie jedno , czemu jak upgrade'owałem debiana do sida (sources.list z wpisami z repo sida) cat /etc/debian_version wyswietla sid/squeeze ...
Odpowiedź „bo tak ma być” pewnie nie jest satysfakcjonująca?
A zatem: granica między testing a unstable jest tak płynna, że /etc/debian_version jest wspólny.
Strony: 1