Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam serdecznie,
Jestem swiezo upieczonym uzytkownikiem Debiana.
Mam serwer IBM Netfinity 4500R i chce go uzywac jako serwera www i do podzialu lacza.
Wyczytalem gdzies ze najlepszym systemem pod serwer jest Debian. Poszedlem wiec do sklepu i kupilem gazetke z plytami instalacyjnymi Debiana 3.1
Niestety zakup byl calkiem nieprzemyslany. Kupilem plyty DVD a w serwerze jest CDROM.
Zaczalem wiec poszukiwac innego rozwiazania. Trafilem na to forum z czego bardzo sie ciesze. Znalazlem tu pomoc o jakiej nawet nie marzylem.
Wczesniej probowalem Fedory i Mandrivy. Oczywiscie podczas instalacji i uzytkowania napotykalem na problemy. Nie mogac sobie samemu z nimi poradzic prosilem o pomoc ludzi na forum Mandrivy i Fedory. Najczesciej uzyskiwalem porady typu:
- google,
- manual,
-manual + google
- taki temat juz chyba kiedys byl poszukaj na forum,
itd, itp.
Wiekszosc ludzi nie udzielala zadnych odpowiedzi nabijajac sobie posty glupimi stwierdzeniami.
Na tym forum uzytkownicy mnie mile zaskoczyli. Pomogli mi zainstalowac i skonfigurowac Debiana za co jestem im bardzo wdzieczny. Wykazali sie duzym zrozumieniem i anielska cierpliwoscia :) za co im jeszcze raz srdecznie dziekuje.
Ciesze sie ze dolaczylem do spolecznosci uzytkownikow Debiana.
Brakuje mi na tym forum tematu zwiazanego z instalacja i konfiguracja Debiana oraz z poradami dla poczatkujacych uzytkownikow. Piszac o swoich problemach z Debianem dlugo zastanawialem sie w jakim dziale napisac post.
Byloby fajnie gdyby forum powiekszylo sie o tego typu dzialy.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich Debianowcow :)
Cale nasze forum jest o konfiguracji Debiana :)
Nie mozna dac jednego dzialu "Konfiguracja"
Konfiguracja - software, hardware, sieci itd.
Dodatkowo mamy jesze dzial faq-u (www.dug.net.pl)
Przemysl dokladnie jaki masz problem a napewno bedzie pasowal do ktoregos z dzialow ktore mamy na forum