Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
jak z tym centerim zrobic zeby byly pl znaki i wygladalo normalnie :(? zamiast pl znakow mam duze litery z - i ~ a "ascii" menu jakos sie rozwala
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=11861
Tu azhag wyjaśnia.
W konfiguratorze w sekcji Konwersja stron kodowych ustaw stosowne Zdalne kodowanie i Lokalne kodowanie.
Lub ręcznie w ~/.centerim/config:
fromcharset kodowanie tocharset kodowanie
tylko co tam wpisac i jak to zapisac, probowalem wpisac lokalne utf-8 i nic, nawet zapisac sie nie da
jak recznie zrobilem katalog i cfg to mam wpisane lokalne utf-8 i dalej sa krzaki
Ostatnio edytowany przez az (2009-03-02 20:11:09)
zainstalowalem tego centerim-utf8 i wszytko pieknie ladnie, skonfigurowalem gg, dalem zakoncz otwarlo mi sie jakies menu podzielone na 3 i wywala ze screena i zamyka i za kazdym razem jak wejde tak jest ;/
edit: ok, jak dalem zabezpieczenia w gg NIE to juz dziala
Ostatnio edytowany przez az (2009-03-02 20:24:48)
Centerim obsługuje GG ?
Centerim is a text mode menu- and window-driven IM client program that supports the ICQ2000, Yahoo!, AIM, MSN, IRC and Jabber protocols.
no,
jak ustawic status opisowy w gg na centrimie?
ł w logu mi sie na "B " zamienia i mam "B czenie" :/
Ostatnio edytowany przez az (2009-03-02 20:32:05)
Ustaw:
Zmieniaj powód nieobecności przy zmianie statusu: tak
F* klawisze mi nie dzialaja (f1 etc)
ale w sumie sa alternatywne to olac, ale podobno krzacze jak do kogos pisze, i mam to
+ 21:04 [jab] B czenie z serwerem
+ 21:04 [gg] B czenie z serwerem
itd
zamiast łączenie, tzn jak wlacze program to przez sekunde widac dobrze ;/
Ostatnio edytowany przez az (2009-03-02 21:07:12)
Ustaw kodowanie wyjsciowe na cp1250 wejciowe na utf-8
Da się na centerimie korzystać z dwóch kont jabbera?
Bo jak widzę to próba dołożenia drugiego będzie skutkować wykasowaniem pierwszego.
ilin napisał(-a):
Da się na centerimie korzystać z dwóch kont jabbera?
Bo jak widzę to próba dołożenia drugiego będzie skutkować wykasowaniem pierwszego.
Chyba nie, obawiam się, że musisz uruchomić drugi raz, podając inny katalog z konfigami.
zamiast ł mam B, zamiast ż mam |, ó jest dobre, w tym logu centrima, bo kodowanie w pisaniu jest ok, widza pl znaczki i ja widze, ale czemu w logu nie ma pl :<?
Jak w tym cacku przewijać tekst na stronie?Bo nie umiem się doszukać.
Np infobot wywali mi program telewizyjny na cała dobę.To co rano leci nie jest już widoczne.
Jak to przewinąć.
Jedyne co znalazłem to zerknąć do historii tam idzie przewijać.
Ale to nie jest rozwiązanie.
W historii tak ale na normalnie otwartej karcie nie działa ani to ani strzałki.
a ja zrobilem sobie jabbera na linux.pl i na pidginie dziala odrazu wszystko ladnie, a na centerimie nie moge ;/
+ [jab] B czenie z serwerem + [jab] zalogowano + [jab] bB d 407: Nie zalogowany + [jab] błąd 404
czemu?:/
dzialaja tu w ogole jakeis logi? dalem tryb debug to tez nie da sie tego malego okna logow przewijac ;/
[IN] <iq from='vjud.linux.pl' to='MOJLOGIN@linux.pl/centerimB87117D2' type='result'><query xmlns='jabber:iq:s + [jab] bB d 407: Nie zalogowany [IN] <iq from='users.jabber.org' to='MOJLOGIN@linux.pl/centerimB87117D2' type='error'><query xmlns='http://ja + [jab] błąd 404
cos takiego widac
Ostatnio edytowany przez az (2009-03-04 01:46:21)
Totalny minimalizm w szacie graficznej normalnie :D