Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam serdecznie,
Mam debiana squeeze i problem polegający na tym że jak bateria się rozładowuje to system nie wchodzi w stan wstrzymania(mimo że informuje że to zrobi - gdy poziom naładowania jest mniejszy niż 2%) Niestety system działa dopóki bateria nie padnie zamiast wejść w stan wstrzymania. W logach nic nie znalazłem. Macie jakieś pomysły?
Pozdrawiam.
Sprawdzałeś czy stan wstrzymania Ci działa?
Masz na myśli czy mogę wstrzymać system poprzez System->wyłącznie komputera -> wstrzymaj?(to działa) Czy jakieś polecenie systemowe?
Update apci - można jaśniej?
Ostatnio edytowany przez tomii (2009-11-05 19:12:08)
U mojej dziewczyny nie działa wstrzymanie, ani hibernacja. Naładowanie spada do zera i laptok pada. Ale taka sama sytacja jest na wszystkich systemach jakie u niej próbowałem (łącznie z MS), więc myślę, że raczej coś jest z baterią (laptok ma już kilka ładnych lat).
Ostatnio edytowany przez parrotlarch (2009-11-06 08:09:54)
U mnie działa wstrzymanie jak robię to ręcznie,(na win jest wszytko ok) tylko system tego nie robi tego jak prąd się kończy.
Wiecie może jakie polecenie jest wtedy wykonywane ? Algo jak sprawdzić co wtedy jest wykonywane?
Zainteresuj się laptop-mode-tools. W /etc/laptop-mode/laptop-mode.conf można to wymusić. Też się do tego zbieram ale na razie nic jeszcze nie ruszyłem.
Hm wychodzi na to że 2 narzędzia mogą to zrobić(przynajmniej po pobieżnej analizie).
Czy ktoś komu działa to jak należy może podać wynik polecenia
gconftool-2 -R /apps/gnome-power-manager
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez tomii (2009-11-06 09:23:35)
Strony: 1