Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
Musiałem strzelić formata na serwerze, w związku z tym zgrałem sobie wszystko co sie da na HDD i staram się to odtworzyć. Został mi tylko mysql. Sytuacja ma się tak.
Skopiowałem wszystkie katalogi baz danych do /var/lib/mysql. W tym samym formacie w jakim je kopiowałem więc nic się nie zmieniło.
I jak wystartuje demona to wszystkie bazy są załadowane, lecz nie ma starych użytkowników.
Kopiuję więc też plik tabeli 'users' do /var/lib/mysql/mysql (kopiowalem tez wszystko i ta sama sytuacja)
Uruchomienie demona kończy się statusem 'failed'.
Log mysql czysty, jedynie deamon.log ma jakieś tam wpisy, które nie wiele mi mówią:
Nov 4 06:16:20 r26403 /etc/init.d/mysql[22910]: 0 processes alive and '/usr/bin/mysqladmin --defaults-file=/etc/mysql/debian.cnf ping' resulted in Nov 4 06:16:20 r26403 /etc/init.d/mysql[22910]: #007/usr/bin/mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed Nov 4 06:16:20 r26403 /etc/init.d/mysql[22910]: error: 'Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)' Nov 4 06:16:20 r26403 /etc/init.d/mysql[22910]: Check that mysqld is running and that the socket: '/var/run/mysqld/mysqld.sock' exists! Nov 4 06:16:20 r26403 /etc/init.d/mysql[22910]:
Bo pliki baz w zasadzie sie nie kopiuje ale odtwarza z dumpow najlepiej. Jesli juz inaczej sie nie da to te pliki kopiuje sie na WYLACZONYM silniku bazy danych. Inaczej takie rzeczy sie dzieja.