Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Odkąd "używam" Kadu nigdy nie działało mi poprawnie - chodzi o to że są straszne lagi , pisze sobie coś do kogoś i jak chcę wysłać wiadomosc to wysyła się z dużym opóźnieniem, jesli w ogóle się wysyła !! Mam wersję 0.3.9 i pracuję pod Debianem Woody 3.0.r3 na jajcu 2.4.25 - w Gnu gadu ten problem nie występuje - wszystko śmiga jak należy . Zauważyłem tez jak gadam na Kadu z kimś z mojegolokalnego LAN-u to wiadomości sprawnie przechodzą.
A - i jeszcze wkurzające są te pseudo znaczniki html'a które widac gdzy np. wklepie sie więcej niż jedną spację - (pojawia sie coś w stylu <wsp></wsp> - czy jakoś tak - nie pamiętam ) wtedy ludzie mnie pytają "a to co ?
Moje pytanie - jak się pozbyć tych opóźnień ????
Może masz proxy na sieci, u mnie wszystko śmiga normalnie, tylko ja mam neo i jestem podpięty bezpośrednio do sieci szkieletowej tepsy. Znaczników też nie mam
W kadu wysyłanie wiadomości jest tak ustawione. W zwykłym gg wiadomość jest wysyłana i program nie czeka na jej dostarczenie , tyko można wysyłać już następną. W kadu program czeka aż wiadomość dotrze do adresata. Można to oczywiście wyłaczyć w opcjach.
okazało sie że mam proxy na sieci , i jak tylko dopadnę admina to to wypytam o co trzeba aby poprawic konfiguracje kadu, a z wyłączeniem oczekiwania na potwierdzenie już jest lepiej :)
Z Kadu już nie mam problemów - a cały rych nie jest puszczany przez proxy, kiedyś byli cwaniacy co różnymi osiołkami p2p przepychali się przez proxy i była zwała, ale polityka została zmieniona :-)