Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam pytanie, uruchomiłem grę pod Linuxem jednak bez dźwięku, wypluwa mi komunikat, że nie może naleźć serwera dźwięku pod adresem 127.0.0.1:9433, jak sprawdzić jaki jest właściwy jego adres?
Masz jakiś server dźwięku zainstalowany,uruchomiony ?
Mam Gnome wiec prawdopodobnie ESD
Rozumiem ze normalnie dzwiek dziala. Gra jest natywna czy przez wine odpalales ? No i sprawdzales jakiego serwera dzwieku wymaga, lub czym mozna zmienic go gdziesz w opcjach ( jezeli jest natywna). Jak odpalasz gre to masz wlaczone cos co moze zajmowac karte muzyczna ? ( np. jakis odtwarzacz muzyki).
Ostatnio edytowany przez gindek (2009-10-24 16:52:23)
milik napisał(-a):
Mam Gnome wiec prawdopodobnie ESD
Może odbyłbyś wycieczkę do System > Preferencje > Dźwięk i podzielił się z nami tym, co tam widziałeś?
Ja miałem np. w gnome alsę i to wystarczało do odtwarzania filmów, muzyki czy youtube; jednak żeby uruchomić dźwięki systemowe musiałem zainstalować i zaznaczyć w Preferencjach pulseaudio.
W Preferencjach mam dwa urządzenia do wyboru REALTEK AC883 (OSS Mixer) i HDA INTEL (Alsa Mixer), próbowałem różnych ustawień i ciągle to samo. Na obu urządzeniach dźwięki systemowe są odtwarzane i wszystko gra, jednak w grze dalej nie ma dźwięku. W opcjach gry dźwięk jest domyślnie OFF, kiedy usiłuje zmienić na ON wyskakuje okienko z tym komunikatem, że nie można znaleźć serwera dźwięku, żeby sprawdzić na jakim porcie działa w/w serwer i uruchomić grę jeszcze raz podając odpowiedni port.
Jakiego servera dźwięku ta gra wymaga?
nie mam pojęcia, ta gra szuka serwera dźwięku na tym adresie 127.0.0.1:9433 ale nie wiem, na jakim porcie pracuje mój serwer dźwięku.
Co to za gra ? Będzie łatwiej wujka google pytać.
http://happypenguin.org/show?Search%20And%20Rescue
LibY2 for optional sound support.
http://packages.debian.org/squeeze/liby2-14
Ostatnio edytowany przez ilin (2009-10-27 18:33:25)
Mam zainstalowany ten pakiet i ciągle to samo.