Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam zamiar kupić laptopa. Spodobał mi się Lenovo IdeaPad Y550 taki jak np.:
http://www.komputronik.pl/index.php/product/85272/N … 6%29_LED.html
Czy ktoś z Was miał do czynienia z tym komputerem i może mi powiedzieć czy będzie działała pod Linuksem?
Jakie alternatywy polecacie (dysk 500GB, 4GB ramu, procesor Intel, grafika NVIDIA, długa praca na baterii, cena do 3500zł)? Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc.
ja mam laptopa ze stajni Lenovo i powiem, że ten sprzęt jest w pełni kompatybilny z linuksem, kilku znajomych też ma i nie narzekają co do alternatyw, to IBM albo DELL
W tym sęk miśku pojary, że ibm i lenovo już wydają lapki oddzielnie :)
Żadnych problemów z czytnikiem kart nie mam. A mam lenovo n200 3000 :)
Ostatnio edytowany przez kodzik (2009-10-09 10:35:56)
Skoro sprzęt Ci się spodobał, to pewnie się zdecydowałeś. Gdybyś jednak miał wątpliwości, to podsyłam Ci taką ciekawostkę
ippo76 napisał(-a):
Skoro sprzęt Ci się spodobał, to pewnie się zdecydowałeś. Gdybyś jednak miał wątpliwości, to podsyłam Ci taką ciekawostkę
Czemu wcześniej o tym nie wiedziałem, bym miał na kilka browców...
Ostatnio edytowany przez sp3cu (2009-10-09 14:14:04)
sp3cu napisał(-a):
Czemu wcześniej o tym nie wiedziałem, bym miał na kilka browców...
Kto czyta, nie błądzi... ;)
Była ciekawa dyskusja na jakilinux.org jakiś czas temu, z tego co pamiętam, to np. HP ma w pupie klienta. Najciekawsze, że licencja M$ zezwala na zwrot windy w przypadku jej nie zaakceptowania....