Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Siemka
Czy tylko u mnie czy u kogoś jeszcze aktualizacja xserver-xorg-core w sidzie wywala X'y ? Jeśli tak to wie ktoś jak to naprawić ?
nie tylko u Ciebie, u mnie jeszcze rozwaliło czcionki konsolowe, tak że są wysokie, cienki i rozlazłe
Czyli trza poczekać na naprawioną paczkę da ? Heh :) Sid :)
U mnie działa ok.
Ale mam nvidię.
Pewnie to od grafiki zależy.
U mnie rowniez z nvidia xorg nie robi problemow.
Już w paru miejscach czytałem o tym problemie, ale to raczej dotyczy zintegrowanych, u mnie na nVidia wszystko ok.
Damn.. wszystko co najgorsze na zintegrowanych się dzieje ?:(((
Ja mam intela gma965
Ja zauważyłem podobny problem na karcie pcie, oczywiście nvidii. Co ciekawe występuje tylko na nowym kernelu (2.6.31-1) na kernelu z lennego 503 czcionki są zupełnie normalne, więc jest to raczej problem kernela a nie samych kart /sterowników.
P.S. Macie gotowy sposób na niepoprawne mapowanie klawiatury w testing (ALTGr/ALT)
Prawdopodobnie cofnięcie wersji pakietu do wersji ze Squeeze rozwiąże problem.
kodzik, z tego co się orientuję, to faktycznie wersja 1.6.4 niedomaga na razie z intelami.
Ot choćby w Gentoo została zamaskowana z tego powodu, a u mnie na nvidii sprawuje się bez żadnego problemu.
!!! All ebuilds that could satisfy "=x11-base/xorg-server-1.6.4" have been masked.
!!! One of the following masked packages is required to complete your request:
- x11-base/xorg-server-1.6.4 (masked by: package.mask)
/usr/portage/profiles/package.mask:
# Rémi Cardona <remi@gentoo.org> (28 Sep 2009)
# breaks xf86-video-intel, will be unmasked when the driver has a patch
# see bug #286746
u mnie to samo, jest problem z ati i intelami na 1.6.4, ma być to załatane w 1.6.5
http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=548716
http://lists.x.org/pipermail/xorg/2009-September/047419.html
Luzik
:)
//edit: Już wszystko gra :)
Ostatnio edytowany przez kodzik (2009-10-06 09:20:37)