Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam postawilem posfixa w/g tego poradnika http://www.xlo.pl/download/postfix-debian4.0.pdf zrobilem dokladnie tak jak tam jest napisane, kiedy wchodze na localhost/poczta i sie zaloguje to moge maila wyslac ale tylko do drugiegi usera na tej maszynie :( na zewnatrz juz nie, pojawia sie taki komunikat
ERROR: Message not sent. Server replied: Transaction failed 554 5.7.1 <zbyszek@xyzxyzxyz.com.pl>: Relay access denied
:(
Nie jestem w stanie djsc co to za problem, powiedzcie co mam za logi Wam podeslac aby Was naprowadzic?
Dziekuje
Serwer pocztowy po drugiej stronie odmawia przyjęcia poczty z twojego serwera. Zabezpieczenie antyspamowe, być może sprawdza czy domena adresu, z którego przychodzi wiadomość posiada wpis MX w DNS. Albo po prostu dopuszcza tylko najbardziej znane serwery pocztowe.
kamikaze dzieki za pomoc, domenke stworzylem sobie na dnsalias, moze to dnsalias mi nie puszca poczty ? masz moze jakis sprawdzony portal gdzie mozna podpiac domene (darmowo na testy) typu wlasnie dnsalias ?
Domene za darmo to możesz dostać, ale o wpis MX to już chyba nie tak łatwo. Nie wiem gdzie można to dostać za darmo, albo inaczej nie chce mi się szukać ;] Kiedyś np. dawali za darmo eu.org i chyba one.pl, ale trzeba było mieć własny serwer DNS utrzymujący te domeny plus DNS zapasowy. Jak miałeś DNS u siebie to już mogłeś tam dodawać wpisy jakie chciałeś.
ok, czyli jeszcze dns musze postawic... Duuuuzo musze siejeszczenauczyc....
Dzieki za pomo kamikaze
Wiesz, to zależy. Możesz kupić domenę, która będzie miała wpis MX dla serwera pocztowego i będzie zaparkowana na serwerze DNS dostawcy. Ale jak już ktoś coś za darmo daje to zwykle też nie chce do tego dokładać więc przy darmowych domenach może być trudniej.
jest jeszcze problem rdns, bo o ile postawic dns sobie mozesz to juz rdns mozesz miec tylko jesli masz cala klase adresow ip i trzeba to u tpsa czy innego dostawcy zalatwiac
jak masz mniejsza ilosc ip to trzeba wypelnic formularz zeby dodali cie do rdns swojego
http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_biz/obsluga_klienta … 9629.portal05