Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
poszukuję jakieść dobre bezprzewodowej klawiatury (+mysz) ktora bezproblemu będzie chodzić pod debianem.
możecie coś polecić?
Aha i miło jakby miała zasięg ze 2-3 metry.
Ostatnio edytowany przez nexo (2009-09-14 21:54:31)
jak dobra to pewnie logitech? tylko że to drogie jak cholera, ze 2 stówy przynajmniej. ale jak dla mnie a4tech ma dobry stosunek jakość/cena
bezprzewodowe klawiatury podłącza się pod ps2 albo usb, więc nie widzę powodu, dla którego miałoby to nie chodzić pod debianem ;)
da radę wejść w bios przez taką klawiaturę czy trzeba mieć jeszcze zwykłą na boku?
Da rade o ile masz w BIOSie ustawioną opcję USB Legancy lub coś w tym stylu. Chodzi oto aby BIOS uruchomił swój podstawowy sterownik USB.
ale nie wszystkie sa po usb ... ja sie kiedys u kogos spotkalem po bluetooth ... no i do biosiu nalezalo miec klasyczna ps2 ...
bercik napisał(-a):
ale nie wszystkie sa po usb ... ja sie kiedys u kogos spotkalem po bluetooth ... no i do biosiu nalezalo miec klasyczna ps2 ...
A blutuf gdzie sie wkładało?
Czasem jest BIOS'owa opcja dot. zasilania portów USB i PS/2 gdy komp jest "wyłączony" - tzn. płyta główna jest aktywna, pobiera prąd ale komp jest offline. Wiem że raz też miałem z tego powodu ładne cyrki.
jak dobra, to tylko majkrosoftu:)
a tak serio, to miałem kiedyś taki zestaw della na bluetooth'a - śmigał fajnie
Zbooj napisał(-a):
bercik napisał(-a):
A blutuf gdzie sie wkładało?.
nie pamietam dokladnie bo to nie moj komp byl ... chyba w usb ale trzebabylo miec sterowniki do bluetooth (nie byl on transparentny dla USB HID) ... pozatym lubil gubic urzadzenia itd ...
polecam: http://komputerylaptopy.pl/allegro/Klawiatura%20BT/3.jpg
zestaw bluetooth, działa, nie gubi, wchodzi do biosu