Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2009-09-14 06:26:21

marcin.t - Użytkownik

marcin.t
Użytkownik
Serwis

Apache2 failed! po instalacji i wyinstalowaniu ISPconfig3.

Zechciało mi się pobawić moim serwerkiem, i stało sie apache2 nie odpala. Instalowałem ISPconfig3, nie chciał śmigać to go wy instalowałem i apache2 już nie startuje. Możecie podpowiedzieć jak to naprawić ?

Logi:

Kod:

unable to start piped log program ' /usr/local/ispconfig/server/scripts -s access.log -t "%Y%m%d-access.log" -d "/etc/vlogger-dbi.conf" /var/log/ispconfig/http' : No such file or directory

#2  2009-09-14 17:49:25

marcin.t - Użytkownik

marcin.t
Użytkownik
Serwis

Re: Apache2 failed! po instalacji i wyinstalowaniu ISPconfig3.

Pogmerałe i się apacz odpala, ale dalej sa errory w logach. A same logi przyrastają w (wielkoscia) w gigantycznym tempie.

Kod:

/bin/sh: /usr/local/ispconfig/server/scripts/vlogger: is a directory
piped log program ' /usr/local/ispconfig/server/scripts/vlogger -s access.log -t "%Y%m%d-access.log" -d "/etc/vlogger-dbi.conf" /var/log/ispconfig/httpd' failed unexpectedly

POMOCY!

#3  2009-09-15 06:25:42

marcin.t - Użytkownik

marcin.t
Użytkownik
Serwis

Re: Apache2 failed! po instalacji i wyinstalowaniu ISPconfig3.

/usr/local/ispconfig/server/scripts/vlogger jest juz plikiem którego wyciągnolem z plików instalacyjnych, byl jeszcze problem z 255 linijką tego pliku. Okazalo sie ze chcial sie laczyc z baza danych ktorej nie ma. Zachaszowalem i narazie po problemie, error.log nie przyrasta :-)
Prawie bez problemu bo znowu zaczeło sypac innymi błędami, ale nie tak strasznie jak bylo.
A w configu apache2 nic nie ma dotyczącego ISPconfig.

Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły na zrobienie porządku z tym wyinstalowanym ISPconfig-iem, to czekam na propozycje.

Stopka forum