Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Nie bardzo wiem gdzie tego posta dać. Chciałem stworzyć płyte dvd programem Devede. Program konwertuje materiał z diviksów itd. Robiłem to wielokrotnie pod x86 i różnymi dystrybucjami. Ale na nowym komputerze dzieją się dziwne rzeczy: wraz z działaniem programu zajmuje się coraz więcej pamięci - od kilkuset mega na poczatku, po dwudziestu minutach zajęte jest całe dostepne 3,8 giga, potem zaczyna zawalać się swap i gdy juz wszystko zostaje wykorzystane oczywiście system się zacina. Wygląda to jak jakaś paranoja. Dlaczego tak się dzieje?
A teraz co masz? PowerPC? SPARC? ARM? Z80? Daj ciut więcej informacji...
czy testowales ta sama wersje Devede ... bo moze obecna ma buga i cieknie ...
kayo napisał(-a):
A teraz co masz? PowerPC? SPARC? ARM? Z80? Daj ciut więcej informacji...
teraz mam 64 bitowy dwurdzeniowy amd.
bercik napisał(-a):
czy testowales ta sama wersje Devede ... bo moze obecna ma buga i cieknie ...
mam kubuntu 64bit, a program aptem instalowałem kubuntowego repo.
edit:
ale dlaczego - jeśli to program "cieknie" - system pozwolił całkowicie zawalić sobie zasoby ?
Ostatnio edytowany przez harlequin (2009-09-08 20:03:42)
bo jezeli administrator nie ograniczy maksymalnych zasobow np. per user to system odda wszystko co moze ... patrz man limits.conf
Dziękuję za sugestie. Popróbuję z innymi wersjami programu, a jeśli to nic nie da, z ograniczeniem zasobów dla użytkownika.
Ostatnio edytowany przez harlequin (2009-09-09 19:46:03)